24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Najboljši športniki prejeli priznanja za leto 2019

Šentjur, 4. 3. 2020 – Športna zveza Šentjur in Občina Šentjur sta v sredo podelila priznanja najboljšim športnicam, športnikom in ekipama. Prireditev je potekala v polni dvorani Ipavčevega kulturnega centra Šentjur. Športnica leta 2019 je postala Petra Gobec, borka Taekwon-do kluba Ahac, in Matjaž Hozjan, strelec rifniškega kluba. Priznanje za naj ekipo pa so dobile hip hop plesalke Plesnega centra TBA. Prireditev je povezovala Polonca Jazbinšek, za glasbo je poskrbela Tolkalna skupina Splash, plesne točke pa so izvedli plesalci centra TBA.

Prireditev in zahvala

“Ta prireditev ni namenjena samo tistim, ki so prejeli priznanja, ampak gre tudi za zahvalo vsem, ki se ukvarjajo z športom. To je zahvala pedagogom, trenerjem in tudi rekreativcem,” je uvodoma povedala moderatorka prireditve. Zbrane je v imenu Športne zveze Šentjur pozdravil Dušan Debenak, ki je poudaril velik pomen tako rekreativnega in tudi poklicnega športa. Vsem prejemnikom je čestital in jih pozval, da ob koncu svoje kariere ostanejo v športu in svoje znanje prenašajo naprej.

Rekreativci in mladi

Dušan Debenak in župan mag. Marko Diaci sta podelila priznanje za naj rekreativni športni dosežek. Prejel ga je Danilo Ferlež iz Združenja kolesarjev Šentjur Power, ki je opravil s posebnim ekstremnim izzivom. Brez prestanka je namreč premagal višinsko razliko 8.848 m (višina Mt. Everesta) tako, da je 44-krat zapored premagal Resevno. Priznanja mladi perspektivni športnik so prejeli: Martin Artnak, Nej Dobovišek in Urška Ogrizek iz Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, Taja Gabrovec Voršnik, Evelin Korez, Klara Medved, Marko Pečar Liubimirescu in Jaša Vrečko iz Taekwon-do kluba Ahac ter Živa Čurčič in Otroška hip hop skupina Sweetas Plesnega centra TBA.

Športniki invalidi

V kategoriji športnikov invalidov so podelili naslednja priznanja: Jožici Drač (varovanka VDC Šentjur), ki je v teku na 1.500 m na svetovnih igrah specialne olimpijade lani v Abu Dabiju dosegla tretje mesto, in Mihi Zalokarju, ki je učenec OŠ Glazija Celje in je tudi na specialni olimpijadi dosegel drugo mesto posamično in četrto ekipno v balinanju. Športnik invalid za leto 2019 je postal paraolimpijec Henrik Plank, ki je lani dosegal odlične rezultate v metu diska, kopja in suvanju krogle in je državni prvak posamično in ekipno. Dosegel pa je že normo za prihajajoče paraolimpijske igre.

Posebno priznanje prejeli košarkarji

Posebno priznanje je prejel Košarkarski klub Šentjur, ki letos obeležuje 50 let neprekinjene organizirane košarke in 20. leto sodelovanja v slovenski prvi ligi. Osrednji gost na prireditvi je bil Rado Trifunović, ki je selektor slovenske košarkarske reprezentance. Svoj čas je igral za naš klub in ima lepe spomine na tiste čase. Kot selektor z našimi strokovnimi delavci in igralci dobro sodeluje. Izrazil pa je tudi upe, da bodo naši košarkarji v tej sezoni preživeli. Z županom mag. Markom Diacijem sta podelila naslednji sklop priznanj.

Ekipe

Med ekipami sta tretje mesto osvojili moška in ženska ekipa v krosu iz AK Šentjur, drugo mesto so si prislužili mladi košarkarji U13 Košarkarskega kluba Šentjur. Ekipa leta pa je postala članska HIP HOP formacija Royce Plesnega društva TBA, ki so lanski svetovni in državni podprvaki ter tretji na evropskem prvenstvu.

Naj športnik in naj športnica

Tretje mesto med športniki je zasedel tenisač Klemen Tašner iz domačega teniškega kluba, drugo pa taekwon-doist Samir Lavbić. Športnik leta je postal Matjaž Hozjan iz Strelskega društva Rifnik, Med drugimi dosežki je tudi zmagovalec državnega prvenstva Steel Challenge in zmagovalec pokalnega prvenstva slovenske zveze za praktično streljanje. V kategoriji naj špornica leta je bilo letos zelo veliko predlaganih.

Priznanja za odlične dosežke so prejele: atletinji Nives Artič in Ana Majcen, plesalka Hana Firer in rokometašica Klara Hrovatič. Tretje mesto je osvojila Lana Apotekar iz Plesnega društva TBA, drugo atletinja AD Kladivar Celje Urška Arzenšek. Naziv najboljša športnica Občine Šentjur v letu 2019 pa je prejela taekwon-doistka Petra Gobec, ki je bila dvakrat državna prvakinja, lani pa je na mednarodnih, evropskih in državnih tekmovanjih osvojila skupno 13 zlatih, 2 srebrni in 5 bronastih medalj. (N. M.)

Sorodne novice

Na zboru vinogradnikov podelili diplome in priznanja

Milenka Blažević

“Da bi bilo zaradi tega, kar počnem, vsaj še komu lažje in boljše.”

Jure Godler

Razglasili najboljše športnike prejšnjega leta

Jure Godler

Večer na Glinci: Kaj počno sokrajani?

Jure Godler

Spomnili so se 90-letnice smrti Ane Wambrechtsamer

Jure Godler

Evidentiranih je preko 120 plazov, ki čakajo sanacijo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več