17.4 C
Šentjur pri Celju
06/07/2020
sentjur.net

Najštevilčnejši kviz glasilske mladine GZŠ doslej

Ponikva, 8. 3. 2020 – V prijetnem in sončnem vremenu so se v nedeljo na Ponikvi zbrale ekipe gasilke mladine. Letošnja udeležba ekip na kvizu gasilske mladine je bila najštevilčnejša v zgodovini Gasilske zveze Šentjur. Prijavljenih je bilo skupno 41 ekip, vendar sta zaradi bolezni dve ekipi odpovedali sodelovanje. Tekmovalo je 39 ekip, in sicer 14 ekip pionirjev, 17 ekip mladincev in 8 ekip pripravnikov.

Pionirji

V kategoriji pionirjev so tekmovali predstavniki PGD Slivnica, PGD Dolga Gora, PGD Kalobje, PGD Lokarje, PGD Planina, PGD Ponikva in PGD Loka pri Žusmu. Tričlanske ekipe so se med seboj pomerile v gasilskem kvizu, kjer so odgovarjali na vprašanja v zvezi z gasilsko tematiko, iskali skrite besede, se pomerili v vezanju vozlov in se preizkusili v gasilski spretnosti. Med pionirji je 3. mesto dosegla ekipa PGD Dolga Gora, 2. mesto ekipa PGD Kalobje in 1. mesto ekipa PGD Lokarje.

Mladinci

V kategoriji mladincev so tekmovale ekipe PGD Dobje, PGD Dolga Gora, PGD Kalobje, PGD Lokarje, PGD Planina, PGD Ponikva, PGD Loka pri Žusmu, PGD Dramlje in PGD Slivnica. Tudi te ekipe so odgovarjale na vprašanja. Mladinci so dobili besedilo z gasilsko tematiko, ki so ga morali podrobno prebrati in iz tega besedila odgovoriti na nekaj vprašanj.

Letošnja tema je bila jedrska nesreča. Prav tako pa je bila letošnja novost tudi, da so tekmovalci reševali križanko z gasilsko tematiko. Pri vezanju vozlov so imeli malce težjo nalogo, saj so morali vozel, ki so ga vezali, izžrebati tik pred začetkom discipline. Za konec so se preizkusili še v gasilski spretnosti. Med mladinci je 3. mesto dosegla ekipa PGD Lokarje, 2. in 1. mesto pa sta dosegli ekipi mladink PGD Dobje.

Pripravniki

V kategoriji pripravnikov so sodelovale ekipe PGD Dolga Gora, PGD Dramlje, PGD Slivnica, PGD Prevorje in PGD Ponikva. Pripravniki so dobili besedilo z gasilsko tematiko, ki so ga morali podrobno prebrati in iz tega besedila odgovoriti na nekaj zastavljenih vprašanj. Letošnja tema je bila jedrska nesreča. Prav tako je bila letošnja novost tudi za pripravnike, saj so tudi oni reševali križanko z gasilsko tematiko. Kot mladinci so tudi oni izžrebali, kdo bo navezoval gasilske sekirice, enojno reševalno zanko in navezavo cevi z ročnikom z zasukom. Tudi njih je na koncu čakala še disciplina gasilske spretnosti. Med pripravniki je 3. mesto dosegla ekipa PGD Slivnica, 2. mesto PGD Ponikva in 1. mesto PGD Slivnica.

Konkurenca je bila velika. Kot je povedal predsednik za mladino gasilske zveze Šentjur, Andrej Kumberger, je vsako leto na tekmovanje prijavljenih več ekip, česar so nadvse veseli. Spodbudne besede in čestitke sta mladim gasilcem izrekla tudi predsednik gasilske zveze Šentjur Aleš Guzej in poveljnik Martin Cmok. Da je tekmovanje potekalo po pravilih, so skrbeli sodniki Andrej Golčman, Rok Pušnik, Maja Kovče, Blaž Hribernik in Pavel Zdolšek(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Obudili spomin na Feliksa Smolo – ustanovitelja GZŠ

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi svoj dom našli štorklji

Tjaša Ferlež

V delovni nesreči v Lutrjah umrl 86-letnik

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 19 – Aleš Guzej, predsednik GZŠ

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 12 – Irena Zevnik, učiteljica in režiserka

Tjaša Ferlež

Znaka civilne zaščite v roke PGD Lokarje in Martinu Cmoku

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več