1.3 C
Šentjur pri Celju
05/12/2023
sentjur.net

Namesto pod lipo – pod lestencem

Vokalna skupina Glasovir je v zelo kratkem času z razmikom 10 dni pripravila že svoj drugi koncert. Obrisale so prah iz malo starejših not in se ponovno postavile pod reflektorej. Žal pa jim je dober namen izvesti “Večer pod Ipavčevo lipo” na prostem zaradi jutranjega dežja spodletel in odločile so se, da koncert izvedejo v šentjurskem kulturnem domu. V času koncerta pa je posijalo sonce, kar pa vseeno ni odvrnilo nekaj čez 100 obikovalcev poslušanja naših pevk.

Koncert, ki je njihov tradicionalen, so poimenovale Popevke od tu in tam. V goste so povabile Vokalno zasedbo Amadeus in hišni bend brez imena. Žal se je pevkam poznalo, da so se lotile precejšnjega zalogaja za dvema popolnoma različnima koncertoma v tako kratkem času, vendar jim nekaj vokalne netočnosti ni zameril nihče. Poznalo se je, da so bistveno večjo pozornost posvečale prejšnjemu koncertu, ki so ga poimenovale Ključ do krščanske omike.

Vseeno pa so pevke zapele venček popevk in ob tem neznasko uživale in napolnile šentjursko dvorano z energijo.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več