14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Napekli sladice za stanovalce in zaposlene doma starejših

Šentjur, 21. 12. 2020 – Letošnji predpraznični čas se precej razlikuje od časa pred epidemijo. Najbolj pa pomankanje socialnega druženja z družinami občutijo tudi naši starostniki. Lepe želje ob prihajajočih praznikih si z domačimi lahko zaželijo le na daljavo. Vendar zagotovo nanje ni nihče pozabil. V letošnjem korona letu so se nanje spomnile številne organizacije, posamezniki in drugi. V dom so poslali številne čestitke z lepimi željami in vzpodbudnimi besedami.

“Celo leto nas je marsikaj naučilo. Marsikaj, kar nam je bilo nekoč samoumevno, pa nam sedaj ni dosegljivo. Pogrešamo to, da smo človek človeku, kar pa nam je dal ta čas. Naši stanovalci so s številnimi čestitkami, ki so prišle v dom, dobili občutek, da nismo pozabljeni in klub temu, da bijemo bitko z virusom, smo zapisani v srca ljudi,” nam je zaupala direktorica Doma starejših Šentjur, mag. Vesna Vodišek Razboršek.

Napekli številne dobrote

Na starejše občane so se ponovno spomnili tudi v občinskem odboru SLS. Letos je prišla pobuda iz ženskega dela stranke SLS, da bi za tiste, ki so pomoči najbolj izpostavljeni virusu tudi obdarili. Za ta namen so jim spekli številne piškote, ki so jih zavili v lična darila. Poleg stanovalcev pa so se spomnili tudi na zaposlene, ki delajo preko svojih meja in ne bodo imeli časa peči pecivo. “Stanovalci se počutijo osamljene, saj ne morejo sprejemati domačih, zato smo jim s to majhno pozornostjo polepšali praznične dneve,” je povedala predsednica šentjurskega odbora SLS Mihaela Rožej.

Skupaj s Petrom Krčem sta na daljavo obiskala stanovalce doma in jim zaželela vesele praznike. Obisk pa sta popestrila z mladim harmonikarjem Matejem Zalarjem, ki je na svojo diatonično harmoniko igral božične pesmice. Skupaj so pričarali nasmeh na obrazih stanovalcev. (Jure Godler)

Sorodne novice

Med novimi podpredsedniki SLS tudi Mihaela Rožej

ViP

Predali zbrana sredstva za počivalnik v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Dobrodelna akcija: Manj svečk za manj grobov

Jure Godler

Postavili temeljni kamen za Hišo Gustav

Jure Godler

V uporabo predali že 23. avtomatski defiblirator v naši občini

Jure Godler

Otroci Slomškovega bralnega priznanja pekli medenjake

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več