18.6 C
Šentjur pri Celju
20/08/2022
sentjur.net

Alkotest mu je pokazal tri promile alkohola v krvi

Grobelno, 12. 7. 2022 –  Sinoči so policisti Postaje prometne policije Celje na relaciji Šentjur–Grobelno obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1,45 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano skoraj tri promile alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola ga čaka globa v višini 1.200 €, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sledi še globa v višini 500 €. Globa v višini 500 € čaka tudi lastnika vozila, ki je vozniku brez vozniškega dovoljenja omogočil uporabo vozila.

Glede na poslabšanje varnosti v cestnem prometu bomo v poletnih dneh še posebej pozorni na kršitelje cestnoprometnih predpisov. Vse udeležence cestnega prometa pozivamo, naj bodo v prometu strpni, odgovorni, naj upoštevajo cestnoprometne predpise ter skrbijo tako za svojo varnost kot tudi za varnost ostalih udeležencev cestnega prometa. (Milena Trbulin, PU Celje)

Sorodne novice

Šentjurski policisti 37-letnemu moškemu zasegli nasad konoplje

Jure Godler

V Dobju alkotesterje delili voznikom

Jure Godler

Komentiramo: Prometna nesreča in fotografija za 60 evrov

Jure Godler

Policija opozarja: Varno na prvi šolski dan!

Jure Godler

Divjal po Šentjurju in neuspešno skušal pobegniti policistom

Jure Godler

41-letnemu Šmarčanu zasegli več ponarejenih bankovcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več