23.6 C
Šentjur pri Celju
21/09/2023
sentjur.net

Alkotest mu je pokazal tri promile alkohola v krvi

Grobelno, 12. 7. 2022 –  Sinoči so policisti Postaje prometne policije Celje na relaciji Šentjur–Grobelno obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1,45 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano skoraj tri promile alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola ga čaka globa v višini 1.200 €, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sledi še globa v višini 500 €. Globa v višini 500 € čaka tudi lastnika vozila, ki je vozniku brez vozniškega dovoljenja omogočil uporabo vozila.

Glede na poslabšanje varnosti v cestnem prometu bomo v poletnih dneh še posebej pozorni na kršitelje cestnoprometnih predpisov. Vse udeležence cestnega prometa pozivamo, naj bodo v prometu strpni, odgovorni, naj upoštevajo cestnoprometne predpise ter skrbijo tako za svojo varnost kot tudi za varnost ostalih udeležencev cestnega prometa. (Milena Trbulin, PU Celje)

Sorodne novice

Mariso Jakob so našli. Preklic iskanja.

Jure Godler

Dve sta uspeli odskočiti, ena ne

Jure Godler

Spomnili so se padlih za domovino

Jure Godler

Šentjurski policisti 37-letnemu moškemu zasegli nasad konoplje

Jure Godler

V Dobju alkotesterje delili voznikom

Jure Godler

Komentiramo: Prometna nesreča in fotografija za 60 evrov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več