6 C
Šentjur
14/11/2019
sentjur.net

Naš najboljši zbor nastopil v Šentjurju

Šentjur, 23. 10. 2016 – V okviru Ipavčevih kulturnih dnevov je v IKC Šentjur nastopil tudi naš najbolj renomirani pevski zbor – Mešani pevski zbor Zarja iz Šentvida pri Planini. Mešani zbor na Planini neprekinjeno deluje v okviru Prosvetnega drušva Zarja že od leta 1990, povpečna starost pevcev je 24 let, trenutno pa v tem pevskem sestavu poje 40 pevcev. V teh 26 letih delovanja se pevci lahko pohvalijo s številnimi priznanji v Sloveniji, pa tudi izven njenih meja. Med tista priznanja, na katera so pevci najbolj ponosni, sodi tudi zlato priznanje na mednarodnem tekmovanju v Srbiji, poleg tega pa še priznanje za najboljšo izvedbo skladbe srbskega avtorja na tekmovanju. Zbor je od začetka, torej vseh 25 let, vodil domači zborovodja Matej Romih, letos pa je zborovodsko palico predal mlademu zborovodji Matevžu Pušniku.

Na OŠ Planini pri Sevnici, kjer Romih uči glasbo ter vodi otroški in mladinski zbor, z mladimi in nadebudnimi pevci ni težav, saj večina po končani osnovni šoli z veseljem zapoje tudi v MePZ Zarja. Koncert, ki so ga na povabilo Knjižnice Šentjur izvedli v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur, je še enkrat dokazal, zakaj zbor sodi v špico zborovskega petja pri nas. Ubrani glasovi, kjer se čuti velika povezanost med pevci, so navdušili polno dvorano. V kratkem premoru se je kot solist predstavil Drameljčan Gregor Kolar, na klavirju pa ga je spremljala Zala Irgolič. Kolar in Martina Zapušek pa sta se v zadnji zborovski skladbi sporeda, Ipavčevi Domovini, ponovno izkazala in požela bučen aplavz. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler

Četrtič izzvali p(ol)etje

ViP

Prejeli smo: Planinčani osvojili Normandijo

Jure Godler

Čedahuči ali kar folksterji?

Tjaša Ferlež

Več kot 750 pevcev pelo na regijskem srečanju v IKC

Jure Godler

Jakobčani ob bok veselici

Jure Godler

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več