17.1 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Naš najboljši zbor nastopil v Šentjurju

Šentjur, 23. 10. 2016 – V okviru Ipavčevih kulturnih dnevov je v IKC Šentjur nastopil tudi naš najbolj renomirani pevski zbor – Mešani pevski zbor Zarja iz Šentvida pri Planini. Mešani zbor na Planini neprekinjeno deluje v okviru Prosvetnega drušva Zarja že od leta 1990, povpečna starost pevcev je 24 let, trenutno pa v tem pevskem sestavu poje 40 pevcev. V teh 26 letih delovanja se pevci lahko pohvalijo s številnimi priznanji v Sloveniji, pa tudi izven njenih meja. Med tista priznanja, na katera so pevci najbolj ponosni, sodi tudi zlato priznanje na mednarodnem tekmovanju v Srbiji, poleg tega pa še priznanje za najboljšo izvedbo skladbe srbskega avtorja na tekmovanju. Zbor je od začetka, torej vseh 25 let, vodil domači zborovodja Matej Romih, letos pa je zborovodsko palico predal mlademu zborovodji Matevžu Pušniku.

Na OŠ Planini pri Sevnici, kjer Romih uči glasbo ter vodi otroški in mladinski zbor, z mladimi in nadebudnimi pevci ni težav, saj večina po končani osnovni šoli z veseljem zapoje tudi v MePZ Zarja. Koncert, ki so ga na povabilo Knjižnice Šentjur izvedli v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur, je še enkrat dokazal, zakaj zbor sodi v špico zborovskega petja pri nas. Ubrani glasovi, kjer se čuti velika povezanost med pevci, so navdušili polno dvorano. V kratkem premoru se je kot solist predstavil Drameljčan Gregor Kolar, na klavirju pa ga je spremljala Zala Irgolič. Kolar in Martina Zapušek pa sta se v zadnji zborovski skladbi sporeda, Ipavčevi Domovini, ponovno izkazala in požela bučen aplavz. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dolenjski večer z Bort Rossom Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Tjaša Ferlež

Il Divji na pohodu dvignili Planino na noge

Jure Godler

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Žepni koncert uličnega formata

ViP

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več