-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

»Nastajale so čebelice«

Ponikva, 3. 7. 2018 – V sklopu projekta Šentjursko poletje 2018, ki ga pripravlja občina Šentjur, so na Ponikvi izvedli Ustvarjalnice pod orehi. Zjutraj so se otroci zbrali pred cerkvijo na Ponikvi. Tam so se najprej pogovorili o čebelah in o njihovih nalogah. Strinjali so se, da so zelo pomembne za naravo in človeka. Ker smo letos 20. maja prvič praznovali prvi svetovni dan čebel, za katerega so se še posebej borili nekateri slovenski čebelarji, so otroci z učitelji zapeli pesmico Čebelar, ki je vsem dobro poznana, kasneje pa so s skupnimi močmi naredili plakat,  na katerega je vsak pripel svojo čebelico, ki jo je že prej izdelal iz papirja.

S skupnimi močmi otrok je tako nastal čebelam prijazen travnik, na katerem so čebelice že marljivo nabirale med. Kasneje so otroci iz recikliranega materiala in ostalih pripomočkov naredili še prikupne čebelice, ki so jih po koncu lahko odnesli domov. Počitniško dopoldne so tako otroci preživeli v družbi drug drugega, izvedeli veliko novega ter se ob petju in plesu neizmerno zabavali. (Tjaša Ferlež, foto: Irena Zevnik, Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Teden Karitas zaključili na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi že 18. srečanje kmetov

Jure Godler

Poletje zašpilili s hladno deželo

ViP

Poleg Artača in Mastnaka tudi drugi znani obrazi na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Po letu dni ponovno jazzali na Ramni

Tjaša Ferlež

Nad Ponikvo že plapola zastava

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več