9.8 C
Šentjur pri Celju
28/02/2020
sentjur.net

»Nastajale so čebelice«

Ponikva, 3. 7. 2018 – V sklopu projekta Šentjursko poletje 2018, ki ga pripravlja občina Šentjur, so na Ponikvi izvedli Ustvarjalnice pod orehi. Zjutraj so se otroci zbrali pred cerkvijo na Ponikvi. Tam so se najprej pogovorili o čebelah in o njihovih nalogah. Strinjali so se, da so zelo pomembne za naravo in človeka. Ker smo letos 20. maja prvič praznovali prvi svetovni dan čebel, za katerega so se še posebej borili nekateri slovenski čebelarji, so otroci z učitelji zapeli pesmico Čebelar, ki je vsem dobro poznana, kasneje pa so s skupnimi močmi naredili plakat,  na katerega je vsak pripel svojo čebelico, ki jo je že prej izdelal iz papirja.

S skupnimi močmi otrok je tako nastal čebelam prijazen travnik, na katerem so čebelice že marljivo nabirale med. Kasneje so otroci iz recikliranega materiala in ostalih pripomočkov naredili še prikupne čebelice, ki so jih po koncu lahko odnesli domov. Počitniško dopoldne so tako otroci preživeli v družbi drug drugega, izvedeli veliko novega ter se ob petju in plesu neizmerno zabavali. (Tjaša Ferlež, foto: Irena Zevnik, Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Za konec še Martinova nedelja

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Sloven’c Slovenca vabi

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Ponikva nekoč in danes

Tjaša Ferlež

Mladi Ponkovljani že v prvem dogodku presegli pričakovanja

Jure Godler

Po več letih le prišli do zaključka

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več