21.6 C
Šentjur pri Celju
02/07/2022
sentjur.net

Navidezna meja, ki združuje in povezuje

Grobelno, 15. 2. 2019 – Člani Društva upokojencev (DU) Grobelno so se zbrali na letnem občnem zboru (OZ) v prostorih Doma krajanov Grobelno. Od 130 članov društva se je zbora udeležilo kar 79, kar je bilo pravo presenečenje vseh povabljenih gostov.  Na začetku so pevci Rajskih strun iz Stopč in Šentviških 5 zapeli slovensko himno. Z minuto molka so se poklonili lani preminulim članom. 

Janez Žogan, predsednik društva, je prisotne pozdravil, se jim zahvalil za tako veliko udeležbo. Delovno predsedstvo, ki ga je vodil Mirko Gajšek, je podalo poročila delovanja in plan dela za letošnje leto. Poleg pohodov so organizirali praznovanje materinskega dne in Martinovo srečanje, sodelovali v Rogatcu Muzej na prostem na Likofu na teberhi. Ob koncu leta pa so obiskali najstarejše in bolne člane in članice z majhnimi darili in čestitko ter jim zaželeli največ zdravja in osebne sreče. 

Ostali bodo aktivni

Za leto 2019 planirajo en izlet in štiri pohode, tradicionalno druženje ob materinskem dnevu in Martinovo srečanje, rekreacijo za članice, prav tako tudi za ostale krajanke, kot je bilo to do sedaj, humanitarno dejavnost ter obiske starejših članov in članic. Sodelovali bodo na prireditvi Likof na taberhi v Muzeju Rogatec.   

»Kot vidimo, denarja ni veliko, zato bomo delali s tem, kar imamo, in s tem bomo zadovoljni, samo Bog nam daj zdravja, ki nam ga vedno manjka. Spoštovani, želja je veliko, pri pomanjkanju denarja, bo potrebno veliko dobre volje in lastnega dela. Tega pa smo tako navajeni v vseh teh letih delovanja našega društva. Tudi od vaše prisotnosti je odvisen naš plan, s kančkom dobre volje pa bomo dosegli vse cilje, ki smo si jih zadali za leto 2019,« je končal poročilo Žogan. Zapisnik je zapisala Zdenka Grafenauer Konšak, tajnica društva. 

Povezanost med občinama

Od gostov je spregovoril tudi mag. Marko Diaci, župan občine Šentjur, ki opazuje, kako živi populacija, ki je dala temu okolju veliko, iz česa se lahko mlajši veliko naučijo. Izpostavil je povezanost med dvema občinama – občino Šentjur in občino Šmarje pri Jelšah, predvsem s skupnimi investicijami, to pomeni, da živijo skupaj, kar pa je razvidno tudi iz članstva članov DU, saj jih je polovica iz šentjurske, polovica iz šmarske občine.

Predlagal jim je, naj se prijavijo na javni razpis za denarna sredstva. Na koncu je predsedstvu čestital za dobro opravljeno delo. Čestitkam so se pridružili Drago Prtenjak, podpredsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Celje, Silva Koželj, predsednica DU Šentjur, Franc Novak, predsednik DU Šmarje pri Jelšah, Tone Martinčič, predsednik krajevne skupnosti Grobelno in Mimica Kidrič, dolgoletna predsednica Zveze Društev upokojencev Obsotelje in Kozjansko. 

»Danes se veliko govori o prostovoljstvih in lahko trdno rečem, da smo tudi mi kot upravni odbor prostovoljci vseh 13 let brez kakršnega koli plačila ali kilometrine. Jaz pa še dodam kar nekaj litrov domačega. Dragi člani in članice, spoštovani gostje, tudi vam hvala za sodelovanje in poslušanje. Hvala tudi dopisnici Milenki Blažević za objave. Sedaj pa se poveselimo ob glasbi, pesem pa naj bo prisotna pri vseh naših druženjih, kot tudi danes,« je v zaključni misli in zahvali dejal Janez Žogan.

(Milenka Blažević)

Sorodne novice

Upokojenci s pesmijo omrežili Facebook

ViP

Ne na kant, kantfest MaK na Olimp!

ViP

Prejeli smo: Počitnikovanje goriških upokojencev

Jure Godler

DU Gorica pri Slivnici: Prostovoljstvo celi rane osamljenosti

Majda Rezec

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

Grobelčan postal naj vojak na vojaški misiji na Kosovem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več