4.8 C
Šentjur pri Celju
10/12/2022
sentjur.net

Nejc in Nuša šahovska prvaka

Letošnje državno prvenstvo od 23. februarja do 2. marca je prineslo znova odlične rezultate šentjurskim mladim šahistom, saj so osvojili tri prva, dva druga in eno tretje mesto. V hotelu Diana v Murski Soboti so potekali boji za nastop na svetovnem (EMIRATI) in evropskem prvenstvu (BUDVA). Na prvenstvu je potekalo tudi prvo državno prvenstvo v reševanju šahovskih problemov, sodniški seminar za nove sodnike in letošnje licence, v prostem času še tekmovanje v menjalnem šahu (menjavca), turnir staršev, tudi bingo se je našel, skratka naporen teden.  Nejc Amon je prvo medaljo osvojil v reševanju šahovskih problemov in dosegel daleč najboljši rezultat med vsemi nastopajočimi od 30 možnih 27 točk in postal absolutni zmagovalec prvenstva. Prav tako je v kategoriji fantje do 12 let postal državni podprvak, z osvojenimi sedmimi točkami.

Nuša Hercog je kronala dve prvi mesti in postala državna prvakinja ter Maja Majcen 3. na počasnem in 2. na pospešenem DP. Na prvenstvu je nastopil tudi Jan Amon, ki je po pričakovanjih zbral na obeh prvenstvih več kot 50 % točk in solidno opravil svoje delo. Prvenstvo je pri kraju in sedaj čaka naporno delo vseh za nastop na evropskem ali svetovnem prvenstvu, še prej pa državno člansko prvenstvo v Šentjurju v aprilu in upam, da se ga ne bodo prestrašili kljub svoji mladosti, saj bo to za njih odličen trening. Poleg šahovskih tekmovanj je bil tudi izveden seminar za nove šahovske sodnike kakor tudi izpiti, na katerih sem bil predavatelj in v izpitni komisiji, in zanimivo je, da se je na seminar prijavil kantavtor Jenki – Planinčan, ki sedaj živi v Prekmurju in je uspešno postal novi slovenski šahovski sodnik.  V Šentjurju, v Hotelu Žonta, bo od 6. 4. do 14. 4. potekalo tudi državno prvenstvo za člane. (Marjan Drobne)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več