18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Nežica se ženi

Ponikva, 20. 7. 2014 – Vokalno skupino Nežice sestavljajo dijakinje in študentke, ki prihajajo s Ponikve. V skupini prepeva 10 punc, ki jih vodi zborovodkinja Anja Zdolšek. Letos so se prvič predstavile v svojem domačem kraju z lastnim koncertom pod naslovom: ”Nežica se ženi”. Po nekaj nastopih v okoliških krajih so si punce zaželele, da bi imele neko prepoznavno ime. Zakaj ravno Nežice? Tako kot vsi prebivalci Ponikve so tudi punce v skupini Nežice zelo ponosne na svojega rojaka Antona Martina Slomška. Ime so tako našle od enih izmed njegovih del. Slomšek je v tem delu posredoval in delil smernice o življenju za srečno pot.

Tako sedaj Nežice s svojim prepevanjem želijo pokazati ljudem življenjsko pot. Nežice tudi vsako nedeljo pojejo tudi pri sveti maši, se udeležujejo raznih prireditev ter pevskih revij in koncertov. Zelo pa so vesele, če lahko zapojejo na kakšni poroki ali obletnici doma. Obisk prireditve je bil številčen, tako da je bila dvorana Kulturnega doma premajhna. Obiskovalci so bili navdušeni nad njihovim petjem in prikazom kratkih ljubezenskih skečev. Snubitev fanta z Nežico, prikaz njune zaroke, poroke in starostne težave, ki pridejo z leti. Za vsa dejanja so jih obiskovalci nagradili s številnim aplavzom tudi s skupnim petjem. Posebna zahvala gre Krajevni skupnosti Ponikva, ki je pevkam odstopila prostor in omogočila, da so se lahko v svojem domačem kraju prvič predstavile kot Nežice. Prav tako se zahvaljujejo vsem sponzorjem, ki so jim priskočili na pomoč. Na koncu so Nežice vse obiskovalce postregle še z domačim pecivom, ki so ga same spekle. (V. A.)

Sorodne novice

Na Kocenovo soboto preizkusili tudi hitre prste

Tjaša Ferlež

Na Glinci otroci peli slovenske pesmi

ViP

Ponikva z razstavo v poklon stoletnice Štefke Drolc

ViP

Zaključek Martinovih dni na Ponikvi in krst mladega vina

Urša Kajba

20. Slomškov dan katoliških pedagogov na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več