15 C
Šentjur pri Celju
11/07/2020
sentjur.net

Nežice pele za fante in navdušile

Ponikva, 10. 3. 2018 – Vokalna skupina Nežice je ena najmlajših vokalnih skupin pri nas. Osmerica deklet prihaja s Ponikve in o sebi povedo, da so se zbrale zato, “da skupaj ustvarjamo glasbo, ki nam je všeč.” Vokalno skupino vodi Anja Zdolšek, poleg nje pa pojejo še Lucija Koražija, Klara Koražija, Sabina Golež, Nataša Golež, Špela Šibal, Ana Kovač in Zala Jurak. Pevke so prvič, na dan mučenikov, v Kulturnem domu Ponikva pripravile lastni koncert z pomenljivim imenom “Ah, ti fantje.” 

Nežice so takoj “kupile” nabito polno dvorano Kulturnega doma Ponikva. S svojo pozitivno energijo in odličnimi interpretacijami pesmi so od poslušalcev izvabljale dolge aplavze. Za dobro voljo pa sta poskrbela Dominik Gračner in Boštjan Brečko, ki sta upodobila mamo Kozjansko Pepco, ki je dopolnila 96 let, ter njeno še vedno samsko hči Maričko, ki je pred nekaj časa praznovala abrahama. Radoživa mati je kanila najti primernega moža, ravno na dan mučenikov ter uspešno nasmejala občinstvo na Ponikvi. Nežice so v goste povabile tudi odlično pevko Saško Fidler in skupaj z njo zapele nekaj pesmi ter Fante z vseh hribov. Za glasbeno podlago so poskrbeli še glasbeniki Alja Brglez na flavti, Neža Pavlovič na bas kitari, Urša Ketiš na klavirju in Vid Zevnik na kahonu. Zelo lep večer so pevke zaključile še s skupno pesmijo ter pogostitvijo obiskovalcev. (Jure Godler)

Sorodne novice

Žepni koncert uličnega formata

ViP

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler

Na Ponikvi svoj dom našli štorklji

Tjaša Ferlež

V delovni nesreči v Lutrjah umrl 86-letnik

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 21 – Dominik Gračner, gledališki igralec

Jure Godler

#koronaintervju št. 12 – Irena Zevnik, učiteljica in režiserka

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več