-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Nik Golej državni prvak v plezanju

Kranj, 29. 11. 2014 – Na Državnem prvenstvu v balvanskem plezanju v Kranju je Nik Golej osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji mlajši dečki. Golej, ki sicer trenira v Plezalnem klubu Laško, je preplezal vseh osem vrhov v osmih poskusih. Balvansko plezanje je plezanje po vodoravni steni do višine treh metrov brez varovanja, kar je razlika med težavnostnim plezanjem, v višino in varovanjem. V omejenem času 4 minut mora tekmovalec doseči označene točke in vmesne cilje, ob tem pa opravi 5–6 zelo težkih plezalnih gibov, včasih tudi skokov. Vsak plezalec pleza sam na steni, namenjeni za balvansko plezanje, ostali tekmovalci ga ne smejo opazovati, saj mora vsak tekmovalec smer preplezati z lastnim občutkom in iznajdljivostjo. Trinajstletnik trenira pod vodstvom trenerja Aleksandra Stopinška, udeležuje pa se veliko tekmovanj po Sloveniji in tujini – v letošnjem letu jih je naštel kar 19.

Nik Golej pa je postal tudi državni prvak v športnem plezanju 2014 v kategoriji mlajših dečkov. Na petih tekmah (v Slovenski Bistrici, Šmartnem pri Litiji, Grosuplju, Tržiču in Škofji Loki) je odlično nastopil, tako da je kljub temu, da je izpustil zadnjo tekmo v Kranju, osvojil naslov državnega prvaka tudi v športnem plezanju 2014. (Jure Godler)

Sorodne novice

Nik Golej »zlezel« najvišje

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več