16 C
Šentjur pri Celju
21/05/2024
sentjur.net

Nova mlečna kraljica naše gore list

Arja vas, 30. marec 2023 – Mlekarna Celeia je pred dnevi okronala že 16. mlečno kraljico Zelene doline Slovenije. Naslov je pripadel 19-letnici Alini Zupanc, ki izhaja iz Vodruža Pri Šentjurju. Po izobrazbi je veterinarska tehnica, trenutno pa študira na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Nova mlečna kraljica tudi sama prihaja s kmetije, zakar goji ljubezen do živali, domače zemlje in dela. Tudi to so karakteristike, s katerimi je bila najbolj prepričljiva med 43 prijavljenimi dekleti. Alina je ob tem izkazala veliko mero komunikativnosti, izvirnosti pri idejah za predstavitev izdelkov in spoštovanjem tradicije slovenskih kmetij. Tako ji mlečni izdelki niso tuji, pogosto se znajdejo tudi v njeni kulinariki. Enoletni mandat je prevzela od zdaj že nekdanje kraljice Aleksander Matan, čaka pa jo delovno leto na področju promocije slovenskih mlečnih izdelkov.

Sorodne novice

Šentjurčanka je nova Mlečna kraljica Slovenije 2020

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več