18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Šentjurčanka je nova Mlečna kraljica Slovenije 2020

Ponikva, 14. 4. 2020V Mlekarni Celeia so izbrali že 13. Mlečno kraljico Slovenije. Krono je od lanske kraljice Julije Knez iz Laškega prevzela 22-letna Teja Žogan, ki prihaja z družinske kmetije s Ponikve pri Šentjurju in je študentka 3. letnika Visoke zdravstvene šole Celje. Kot je ob prevzemu krone poudarila, spremenjeni časi danes od nas terjajo še več pozornosti za ohranjanje zdravja, hkrati pa povečujejo pomen zavedanja o doma, v Sloveniji pridelani hrani. Na natečaj za 13. mlečno kraljico se je sicer prijavilo 10 kandidatk, med katerimi je komisija izbrala edinstveno ambasadorko uravnoteženega načina prehranjevanja in na slovenskih kmetijah pridelane hrane.

Kronal jo je kar oče Ivan

Teja Žogan skupaj s staršema, dedkom in bratom, ki je mladi prevzemnik, živi na kmetiji na Ponikvi pri Šentjurju. Zaključuje 3. letnik Visoke zdravstvene šole Celje, kjer se izobražuje za poklic medicinske sestre. Odnos do kmetijstva ji je bil tako položen že v zibelko, ljubezen do dela z ljudmi pa je izkazala v svojem študiju in se zaradi te edinstvene kombinacije tudi odločila za prijavo na izbor: »V življenju me predvsem veseli delo z ljudmi – narediti za nekoga nekaj dobrega, ga osrečiti, mu pomagati, predvsem pa širiti pozitivo in živeti svobodno, prijetno v krogu najdražjih. To so vrednote, ki jih današnje razmere še bolj postavljajo v ospredje,« je v svojem nagovoru izpostavila nova mlečna kraljica.

Teja je bila do sedaj edina Mlečna kraljica, ki je doživela posebno kronanje. Dogodek, ki naj bi se odvijal v Termah Zreče je bil tako odpovedan zaradi aktualnih razmer v državi. Ampak ker je vseeno potrebno kronanje, je Teja to doživela kar na domačem domu, krono pa ji je nadel kar njen oče Ivan. »Od naziva 13. Mlečne kraljice Zelene doline Slovenije pričakujem veliko novega znanja, želim si srečati in spoznati nove ljudi, se čim bolje izkazati v sami vlogi oz. čim bolje promovirati naše izdelke iz najboljšega mleka slovenskih kmetij ter se pri tem tudi zabavati,« še dodaja Teja, ki bo na uradnih dogodkih vse leto nosila unikatno kreacijo modne oblikovalke Maje Štamol in krono Zlatarne Celje, ki daje poslanstvu še dodatno veljavo. Prav tako bo v celoletno uporabo dobila avtomobil znamke Peugeot, s katerim bo potovala po Sloveniji.

Prav tako so organizatorji poskrbeli tudi za online prireditev, ki jo je vodil šmarski stand up komik Aleš Novak. Na prireditvi pa so, vsak iz svojega doma, zapeli tudi člani skupine Il divji. Posnetek kronanja si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

ZELENE DOLINE - Podelitev priznanj in kronanje 2020

Vedno optimistična in pozitivna

V svojem nagovoru ob predaji krone se je Žoganova dotaknila tudi aktualnih razmer: »Trenutna situacija je za vse nas velika sprememba oz. nekakšno krizno obdobje. Prinaša tudi nevednost in strah, kaj se bo zgodilo, kako bomo vse skupaj prebrodili … Vendar bi lahko rekli, da je v vsem tem tudi nekaj dobrega. Poleg tega, da bomo ohranili lepoto narave, bomo imeli tudi več časa za druženje z družino, s tistimi, ki jih imamo najrajši.

Ostalo bo več čas za nas, prebrali bomo lahko kakšno knjigo, se sprehodili v naravi, popili kakšno dobro kavico in postavili šolo za trenutek malo na stran, za kar je bilo prej mogoče malo manj časa. Zato upoštevajmo navodila, ostanimo doma, ostanimo zdravi. Skupaj zmoremo in potem se bomo vrnili nazaj v ustaljeno življenje,« v svojem simpatičnem, mladostnem razmišljanju zaključuje nova mlečna kraljica. (Tjaša Ferlež, Foto: Rok Deželak)

Sorodne novice

Nova mlečna kraljica naše gore list

ViP

Uspehi mladih glasbenikov na online tekmovanjih

Jure Godler

12. Slomškov simpozij: Um se odpre, če je srce očarano

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več