6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Nova podlaga kraljici športa

Šentjur, 1. avgust 2022 – Atletski stadion v Šentjurju je v minulih tednih okusil tudi olimpijsko vzdušje, saj so se različne delegacije na njem pripravljale na svoje nastope v sklopu gasilske olimpijade v Celju. Prav tako so v preteklosti že mnogi olimpijski športniki na njem nabirali potrebno kondicijo. Uporaba je 18 let staro tekaško podlogo že močno načela, zato se občina v letošnji jeseni loteva njene prenove.

Občina Šentjur in podjetje Lesnina MD oprema d. d. sta danes dopoldne podpisala pogodbo za rekonstrukcijo atletske steze. Ta predvideva strojno odstranitev obstoječe in dobavo ter polaganje nove, 13- do 15-milimetrske sintetične podlage. Ta bo dvoplastna, vodoprepustna, odporna proti obrabi tudi v primeru “šprinteric”, prav tako bo dovolj elastična in odporna proti delovanju ultravijoličnih žarkov. Ob tem bodo ponovno tudi izrisane vse črte, urejen jašek za odrivno desko za skok v daljavo in s palico. V kolikor bo potrebno, se bo saniral tudi asfalt pod zdajšnjo prevleko.

Župan mag. Marko Diaci je ob podpisu dejal, da so stezo do zdaj sanirali začasno, korak proti celotni menjavi prevleke pa je bil zdaj že prepotreben. S tem se je strinjal tudi predstavnik Atletskega kluba AK Šentjur Vladimir Artnak, ki je dejal, da so bile nadaljnje začasne sanacije bolj v škodo kot korist proge. Prav tako je izrazil upanje na strokovnost in vključenost izvajalca, saj so ob zadnji menjavi leta 2004 opazili določene pomanjkljivosti. Predstavnik izvajalca Matija Čepon je dejal, da dvomov o kvaliteti ni, saj ima podjetje veliko referenc, prav tako imajo certificirana lastna igrišča.

Investicija, ki bo razveselila tako profesionalne kot rekreativne športnike, je slabih 241.000 evrov. Občina Šentjur je bila s projektom uspešna tudi na razpisu Fundacije za šport, od koder je pridobila 40.186 evrov. Preostanek, dobrih dvesto tisočakov, bo občina krila iz proračuna. Dela naj bi bila po pogodbi končana do konca oktobra letos.

Sorodne novice

V dveh krajevnih skupnostih kmalu nova kanalizacija

ViP

S podpisi potrdili odlično sodelovanje občine in gasilcev

Jure Godler

Uredila se bo prva faza ceste Lopaca-Straška Gorca

Jure Godler

Snežni dan prinesel industrijsko cono in odnesel ministra

ViP

Šentjurski gasilci naročili nov gasilski avtomobil

Jure Godler

Šentjurskim atletom tri medalje na Prvenstvu Slovenije

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več