17.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2021
sentjur.net

Nuša Hercog in Nejc Amon osvajata prvenstva

nusa_hercogV teniškem centru Otočec je od 22. februarja pa do 1. marca potekalo 21. mladinsko državno posamično šahovsko prvenstvo. Med sabo se je pomerilo kar 231 igralk in igralcev. V kategoriji deklet do 12 let so šentjurske barve zastopale Nuša Hercog (Celjski ŠK), Maja Majcen (ŠD Šentjur) in Ana Majcen (ŠD Šentjur). Izmed 20 deklet se je najbolj izkazala Nuša Hercog, ki je zaneslivo osvojila naziv državne prvakinje v standardnem šahu. Maja Majcen je osvojila šesto, njena sestra Ana pa deveto mesto.

Na prvenstvu je v kategoriji fantje do 12 let igral tudi Nejc Amon (ŠD Šentjur), ki je dosegel odlično tretje mesto. V kategoriji F12 pa se je pomerilo kar 31 tekmovalcev.

Pospešeni šah

Prav tako na Otočcu pa se je 1. marca odvilo tudi mladinsko državno prvenstvo v pospešenem šahu. Nejc Amon je prvenstvo odigral odlično in postal državni prvak. Nuša Hercog se je prav tako izkazala in postala državna podprvakinja. Maja Majcen je bila šesta, Ana Majcen pa 13. (J. G.)

Sorodne novice

Urški Ogrizek naslov državne prvakinje, Filipu Cmoku klubski rekord

Jure Godler

Centrihova državna prvakinja

Jure Godler

Dobili dva državna prvaka

Jure Godler

Nuša Hercog evropska prvakinja in dvakrat bronasta

Jure Godler

Šahovski pokal osvojila domačinka Nuša Hercog

Jure Godler

Po bolezni se Centrihova vrača z naslovom državne prvakinje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več