14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Nuška Drašček je navdušila na Slomškovem trgu

Ponikva, 26. 8. 2023 – Člani Turističnega olepševalnega društva Ponikva so znova pripravili tradicionalni Koncert pod orehom. Koncert je del sklopa pripreditev Šentjurskega poletja in se navadno, če je vreme naklonjeno, odvija na prireditvenem prostoru pred cerkvijo sv. Martina na Ponikvi. Na trgih so včasih stali veliki orehi ali druga mogočna drevesa in pod njihovimi krošnjami so se odvijali različni družabni dogodki. Vaščani so tam prepevali, plesali, se zabavali in se družili. Takšen oreh je rasel tudi na Ponikvi, na mestu današnjega paviljona. V spomin na te dogodke TOD Ponikva v svoji bližini vsako leto organizira koncerte znanih slovenskih glasbenih izvajalcev.

Tokrat so v svojo družbo povabili pevko Nuško Drašček. Pevka se ponaša z izredno širokim repertoarjem, ki obsega vse od opere, jazza, bluesa, popa, gospela, muzikala in šansona. S svojim glasom navdušuje občinstvo širom po Sloveniji. Iz povprečja je stopila s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf. Projekt je poimenovala Re-belle, kar pomeni posvečeno Edith Piaf. Občinstvo na Ponikvi je skozi pevske žanre popeljala s pianistom Blažem Jurjevčičem. Odličen koncert in odzivno občinstvo sta pričarala vrhunsko vzdušje in ponesla glasbo v višave. (Jure Godler)

Sorodne novice

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Tjaša Ferlež

Danes ponoči na udaru Ponikva in Dolga Gora

Tjaša Ferlež

Že 46. tradicionalni pohod po Ponikvi

Tjaša Ferlež

Moč božje besede se skriva v knjigah

Tjaša Ferlež

Zacvetela že štirideset dni pred veliko nočjo

Tjaša Ferlež

Hitrostno sestavljanje Rubikove kocke na Ponikvi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več