14.7 C
Šentjur pri Celju
22/05/2024
sentjur.net

Nuška Drašček je navdušila na Slomškovem trgu

Ponikva, 26. 8. 2023 – Člani Turističnega olepševalnega društva Ponikva so znova pripravili tradicionalni Koncert pod orehom. Koncert je del sklopa pripreditev Šentjurskega poletja in se navadno, če je vreme naklonjeno, odvija na prireditvenem prostoru pred cerkvijo sv. Martina na Ponikvi. Na trgih so včasih stali veliki orehi ali druga mogočna drevesa in pod njihovimi krošnjami so se odvijali različni družabni dogodki. Vaščani so tam prepevali, plesali, se zabavali in se družili. Takšen oreh je rasel tudi na Ponikvi, na mestu današnjega paviljona. V spomin na te dogodke TOD Ponikva v svoji bližini vsako leto organizira koncerte znanih slovenskih glasbenih izvajalcev.

Tokrat so v svojo družbo povabili pevko Nuško Drašček. Pevka se ponaša z izredno širokim repertoarjem, ki obsega vse od opere, jazza, bluesa, popa, gospela, muzikala in šansona. S svojim glasom navdušuje občinstvo širom po Sloveniji. Iz povprečja je stopila s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf. Projekt je poimenovala Re-belle, kar pomeni posvečeno Edith Piaf. Občinstvo na Ponikvi je skozi pevske žanre popeljala s pianistom Blažem Jurjevčičem. Odličen koncert in odzivno občinstvo sta pričarala vrhunsko vzdušje in ponesla glasbo v višave. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na Ponikvi izbrali najboljšo salamo

Domen Gutsmandl

Na Kocenovo soboto preizkusili tudi hitre prste

Tjaša Ferlež

Ponikva z razstavo v poklon stoletnice Štefke Drolc

ViP

Zaključek Martinovih dni na Ponikvi in krst mladega vina

Urša Kajba

Tudi na 29. Martinovih dnevih podelili priznaja za najlepše urejene domove

Tjaša Ferlež

20. Slomškov dan katoliških pedagogov na Ponikvi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več