23.6 C
Šentjur pri Celju
21/09/2023
sentjur.net

O načrtih Združenja zgodovinskih mest Slovenije tokrat v Šentjurju

Šentjur, 16. 2. 2023 – Predstavniki Združenja zgodovinskih mest Slovenije so se sestali na rednem delovnem sestanku programskega sveta združenja, na katerem so obravnavali program dela v naslednjih mesecih. Poudarek je bil na trženjsko in razvojno podpornih aktivnostih nosilnega produkta kultura, oglaševanju in promociji, prodajnih aktivnostih ter predstavitvi najdaljšega festivala v Sloveniji FEST MEST, o katerem si lahko več preberete TUKAJ. Na sestanku je bila dana pobuda, da bi občinski sveti vseh mest sprejeli neobvezujoči sklep o razvoju in ohranjanju zgodovinskih mestnih središč.

V uvodu je udeležence pozdravil direktor RA Kozjansko Jure Raztočnik, glasbeno noto pa sta dogodku dodali pianistki Neža in Zoja, učenki Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, z Ipavčevo sonatino. Namen srečanj je tudi spoznavanje mest, ki so vključena v Združenja zgodovinskih mest Slovenije, zato so si udeleženci, po kratkem obisku Muzejske zbirke Rifnik in TIC-a, ogledali še Muzej Južne železnice, ki ga (po izjavi ene od udeleženk) zares posebnega naredi gostitelj, ki je celo življenje posvetil železnici, svoje zgodbe pa še danes doživeto deli z obiskovalci. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Njihovo poslanstvo je pomoč invalidom

Jure Godler

Razdeljena država ne more biti uspešna

Tjaša Ferlež

Znova soncu pokazali čudovite starodobnike

Jure Godler

Pomembno je medsebojno povezovanje

Tjaša Ferlež

Mesec marec – mesec žensk

Tjaša Ferlež

Lipa zelenela je, srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več