17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Ob 90-letnici z novim vozilom in plamenico I. stopnje GZS!

PONIKVA – S slavnostno sejo se je danes začelo praznovanje devetdesetih let obstoja Prostovoljnega gasilskega društva Ponikva. Društvo je ob tem jubileju pridobilo novo kombinirano vozilo GVC 16/25, ki je bil kot cilj zadan že ob 80-letnici leta 2002.  Novo vozilo so pridobili s pomočjo Občine Šentjur, ki jim je priskrbela 40 odstotkov finančnega zalogaja, medtem ko si je ostali del društvo moralo priskrbeti samo. Na njihovo obletnico se je odzvala tudi Gasilska zveza Slovenije in bo ob tej priložnosti na jutrišnji paradi podelila šest plemenic GZ Slovenije članom PGD Ponikva in plamenico I. stopnje samemu gasilskemu društvu.

Na slavnostni seji je upravni odbor PGD Ponikva podelil spominska priznanja prav vsem članom društva. Priznanja so bila deležna tudi sosednja gasilska društva in društva s katerimi dobro sodelujejo. Posebna priznanja pa so bili deležni tudi tisti člani društva, ki so posebej zaslužni za pridobitev novega vozila. Ob tej priložnosti pa je Gasilska zveza Šentjur podelila priznanja prve, druge in tretje stopnje določenim članom.

Jutri sledi slovesna gasilska parada, krst pridobljenega vozila in praznovanje z ansamblom. (G. A.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več