25.8 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

Ob 90-letnici z novim vozilom

Dramlje, 7. 7. 2018– S parado, v kateri je sodelovalo okoli 80 gasilcev in 16 praporščakov s prapori, so v Dramljah pričeli slovesnost ob 90-letnici tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva in prevzemom novega gasilskega vozila. V koloni so se gasilci sprehodili do prireditvenega prostora, na čelu kolone pa jih je spremljala godba na pihala iz Ljubečne. Za uvod je zbranim pod šotorom zapel moški pevski zbor iz Dramelj. Za tem je vse prisotne nagovoril predsednik PGD Dramlje Janko Rupnik. Prebral je kroniko društva vse od začetka njihovega delovanja do danes. Za konec je še dejal: »… rad bi se zahvalil vsem posameznikom, ki so nam brezplačno pomagali pri izpolnitvi naših projektov. Izredno ponosen pa sem na svoje kolege gasilce in gasilke, ki so vložili ogromno truda za to, da smo lahko realizirali vse, kar smo si zadali in da smo lahko vzorno pripravili to slovesnost …«

Po končanem pregledu dogajanja v teh 90 letih, ki ga je podal Rupnik, so sledile besede namestnika predsednika GZ Šentjur gospoda Uroša Sitarja. V svojem govoru je dejal: »… neurje pred dvema dnevoma je pokazalo, na koga gre računati, ko bije huda ura. Ko druge službe praktično spijo, naši gasilci intervenirajo in odpravljajo posledice ujme in to praktično zastonj …« Poudaril je, da je pri takšnih oblikah nesreč potrebna drugačna vrsta opreme in da so drameljski gasilci z novo pridobitvijo korak bližje temu. Društvu je ob njihovem jubileju čestital tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci in se jim ob enem zahvalil za njihovo sodelovanje z občino.

Krajevna skupnost Dramlje je gasilcem izročila priznanje za njihovo delo in vrednote, ki se marljivo kažejo v samem kraju. Priznanje jim je podelil predsednik krajevne skupnosti Dramlje Vilko Kramaršek. Za konec je spregovoril še predsednik gasilske zveze Slovenije gospod Janko Cerkvenik, ki je poudaril, da je potrebno spoštovati vse trenutke v življenju, tudi tiste, ko nam ne gre najbolje, in da je teh v življenju kar nekaj.

Drameljski gasilci so se zahvalili vsem donatorjem, sponzorjem, botrom … skratka vsem, ki so jim na kakršen koli način pomagali pri nakupu novega gasilskega vozila GVM – Ford trafic coustom. V zahvalo so jim podelili posebne ploščice. Na paradi so podelili odlikovanja in plamenice, in sicer v 3 stopnjah. Gasilsko odlikovanje 3. stopnje je prejel Marko Novak, gasilsko odlikovanje 2. stopnje je prejel Janko Gorenak, gasilsko odlikovanje 1. stopnje pa Janez Kačičnik. Vsi trije so prizadevni gasilci že vrsto let in se še vedno aktivno vključujejo v samo društvo na različne načine. Gasilsko plamenico 2. stopnje je prejel Janko Rupnik, gasilsko plamenico 2. stopnje pa Anton Lavbič.
Ko so bila podeljena vsa odlikovanja in plamenice, je domači župnik Niko Krajnc blagoslovil vozilo za srečno prevožene kilometre. Župan je predal ključe šoferju novega vozila ter zaželel čim manj intervencij. Za konec so na novo gasilsko vozilo tudi nazdravili. Po končani paradi je sledila gasilska veselica z ansamblom Banovšek, ki je zbrane zabaval pozno v noč. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

PGD Dramlje: Dokončali so gradnjo tretje garaže

Tjaša Ferlež

Damjana Čakš postala predsednica PGD Šentjur

Jure Godler

PGD Dramlje: Sprejetost v kraju jim veliko pomeni

Jure Godler

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež

Slavospevi slivniškim gasilcem ob praznovanju 90-letnice

Jure Godler

V Dramljah pravi »vihar« dogodkov

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več