13.2 C
Šentjur pri Celju
28/10/2021
sentjur.net

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Šentjur, 21. 6. 2020 – Leto 2020 bo zaznamovalo večino družabnih dogodkov, proslav, ekipnih športov in druga socialna druženja večjega števila ljudi. Čeprav je bila epidemija razglašena za končano, pa nekateri ukrepi še vedno ostajajo. Ravno zaradi tega sta organizatorja Pihalni orkester Šentjur in Občina Šentjur proslavo ob dnevu državnosti, kot smo jo poznali iz preteklosti, preklicala. Vendar se člani šentjurskega pihalnega orkestra niso dali.

Na obzidju šentjurske farne cerkve sv. Jurija so zaigrali nekaj skladb svojega železnega repertoarja. Dogodek so začeli s slovensko himno, kot se spodobi za državne praznike. Vendar so se že po nekaj skladbah peselili na drugo stran cerkve – na ploščad. Tam so pred okoli 50 obiskovalci zaigrali še nekaj skladb in se vsaj na tak način poklonili verjetno enemu najpomembnejšemu državnemu prazniku – dnevu državnosti. “Žal so v času epidemije odpadle vaje pihalnega orkestra, na koncu pa tudi naš koncert. Zato smo kljub vsemu izvedli dve vaji v OŠ Hruševec Šentjur in zaigrali na obzidju šentjurske cerkve,” je povedal dirigent orkestra Jurij Hladnik. Tudi na ploščadi so glasbeniki zagotavljali primerno medsebojno razdaljo. Če so po koncu brez priporočene razdalje odšli na sok ali pivo, pa nismo izvedeli. (Jure Godler)

Sorodne novice

Jakobčani zapeli ob petletnici delovanja

Jure Godler

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Jure Godler

Dolenjski večer z Bort Rossom Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

Zadnja maša priljubljenega šentjurskega župnika

ViP

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Tjaša Ferlež

Slovenija, vse najboljše za 30 let

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več