29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Občini Dobje in Šentjur povezani tudi z vodovodom

Planina pri Sevnici, 8. 3. 2014 – Vodovodni sistem v KS Planina pri Sevnici ne omogoča več priključevanja novih uporabnikov na obstoječe vodovodno omrežje. V sušnih obdobjih pa tudi večkrat zmanjka vode. S podobnimi problemi se soočajo tudi v občini Dobje. V iskanju rešitve so ugotovili, da lahko najbolj racionalno rešijo problem s skupnim projektom, ki bo zagotovil nemoteno in zadostno oskrbo prebivalcev. Zato sta se občini skupaj prijavili na 6. razpis iz naslova Reginalni razvojni programi in bili na razpisu uspešni.

Iz razpisa so pridobili 532.000 EUR sredstev, celotni projekt pa je ovrednosten na 1.031.293 EUR. Na območju KS Planina pri Sevnici se bo izgradilo novo vodovodno omrežje iz Vejic mimo Golobinjeka in Planine do Sv. Križa v skupni dolžini 7.864 metrov. V Vejicah bosta aktivirana tudi dva nova vodna vira Zelence in vrtine VP2 – Vejice izgrajeno bo tudi črpališče., na Planini in Sv. Križu pa dva nova vodohrana. Na območju občine Dobje pa bo dograjen vodovodni sistem med Završami in Večjim Brdom v skupni dolžini 1.874 metrov, skupaj z novim črpališčem, vodohranom in razbremenilnikom. Tretja lokacija izgradnje vodovoda pa je med naseljema Paridol in Repuš v skupni dolžini 1.661 metrov.

Na javnem razpisu za izbor izvajalca je bil izbran najugodnejši ponudniik Tomgrad, Tomaž Hohnjec s. p., iz Podčetrtka. Dela se bodo začela v teh dneh, končala pa v avgustu letos.

“Ta skupni projekt je pomemben za obe občini, saj bomo s tem projektom uredili dolgotrajen problem oskrbe s pitno vodo. Celotna dolžina voda je okoli 10 km, od tega je 8,8 km novih vodov,” je povedal župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. “Današnji podpis s skupnim izvajalcem del je zgodovinskega pomena tudi za našo občino,” je dodal še župan občine Dobje, Franc Leskovšek, ter nadaljeval: “S tem bomo zagotovili stabilnejšo vodooskrbo za desetletja.” “Današnji podpis pogodbe je za KS Planina pri Sevnici zelo pomemben. Kljub temu, da se Planina napaja iz dveh virov vode, je za krajane premalo, prav tako bo poskrbljeno tudi za boljšo požarno varnost,” je dodal še predsednik sveta KS Planina pri Sevnici Rihard Stopinjšek. (J. G.)

Sorodne novice

Tradicija se znova nadaljuje

ViP

Občina bo pomagala pri prenovi doma na Resevni

ViP

Nova podlaga kraljici športa

ViP

Obnovljena železniška postaja že prihodnje leto

ViP

Ponovni pozivi k racionalni rabi pitne vode

ViP

Praznik Občine Dobje in okrogla obletnica šole

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več