10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Občinski praznik brez omenjanja besede, ki visi nad nami

Šentjur, 24. 9. 2020 – Čas, ki ga živimo, je vse prej kot običajen. Temu se prilagajajo organizatorji številnih prireditev, ki se trudijo ob zagotovitvi ukrepov, ki veljajo, čim bolj normalno izvesti proslave in ostale prireditve. Če niste občinski nagrajenec ali občinski svetnik, ste verjetno, kot ostali, pozabili na praznik naše Občine Šentjur. Saj proslave, ki smo je bili navajeni iz preteklosti, tudi ni bilo mogoče izvesti. Zato so organizatorji letošnjo proslavo pripravili kar na ploščadi šentjurske farne cerkve sv. Jurija – na prostem in ob zagotavljanju maksimalne varnostni redkih udeležencev prireditve.

Povezovalka programa Polonca Jazbinšek se je še posebej trudila, da besede, ki visi nad nami že od marca, ni izgovorila, in tako ohranila duh pozitivnosti občinske prireditve. Prireditev pa so, kot je v navadi zadnjih let, otvorili člani Pihalnega orkestra Šentjur. Zbrane je nagovoril tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci. V slavnostnem govoru je izpostavil, da so letošnji nagrajenci pokazali nekaj več in iztopili iz povprečja. “Tisto pravo bistvo občinskega praznika so ravno nagrajenci oz. prejemniki priznanj. Kajti občina ste, smo, njeni ljudje, vse tisto, kar mislite, želite, ustvarjate znotraj nje, in tisto, zaradi česar so vas ljudje, ki vas cenijo, predlagali,” je dodal župan. Spomnil pa se je tudi, da je na ta dan šentjurski trg dobil trške pravice, pravico do sodstva in tudi na današnji dan se je rodil blaženi škof Antom Martin Slomšek.

Priznanja

Pisna priznanja s knjižno nagrado za prizadevno učenje, katerega rezultat so odličen uspeh in prejeta priznanja, za aktivnosti v organih šole in izven nje, za prijateljski, strpen in spoštljiv odnos do sošolcev, učiteljev ter drugih, so prejeli:

Žiga POLŠAK, na predlog OŠ Slivnica pri Celju, Petra KORENJAK, na predlog OŠ Dramlje, Patrik ZAVRŠEK, na predlog OŠ Planina pri Sevnici, Rebeka VIRTIČ, na predlog OŠ Hruševec – Šentjur, Eneja TURK, na predlog OŠ Blaža Kocena Ponikva, Lev Mišo KOLAR, na predlog OŠ Franja Malgaja Šentjur, dijakinja Šolskega centra Šentjur Eva GRADIČ, in Maša LESKOVAR, na predlog Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, za uspehe na mednarodnih in državnih glasbenih tekmovanjih ter za njen prispevek h glasbeni tradiciji občine.

Pisno priznanje Občine Šentjur je prejela organizacija RDEČI KRIŽ SLOVENIJE – OBMOČNO ZDRUŽENJE ŠENTJUR IN SKUPINA PROSTOVOLJCEV RDEČEGA KRIŽA ŠENTJUR, in sicer sekretarka RKS OZ Šentjur in koordinatorka Andreja Tisel, strokovni sodelavec RKS OZ Šentjur Aleš Štancer ter terenski prostovoljci/prostovoljke krajevne organizacije RKS OZ Šentjur Zdenka Kosaber, Tatjana Lesnika, Rožica Kneževič, Klara Hrovatič, Marjeta Mulej, Aleš Skubic, Majda Candir, Andrejka Salobir, Magda Ulbing, Jelka Križnik, Marija Kukovič, Kristjan Guček in Anica Plahuta. Priznanje so prejeli za izjemen angažma pri pomoči soljudem, v času COVID-19, za izkazano požrtvovalnost, humanost ter odlično sodelovanje z občinskim štabom civilne zaščite, saj so ves čas epidemije skrbeli za nemoteno oskrbo najbolj šibkih in ranljivih, izpostavili sebe in lastno varnost, zagotovili, da nihče ni ostal brez pomoči in s tem v neznanih razmerah celo presegli osnovno poslanstvo organizacije, v kateri se prostovoljno udejstvujejo.

Ipavčevo plaketo je prejel Milenko TANŠEK za uspešno dolgoletno vodenje Prostovoljnega gasilskega društva Slivnica, za soustanovitev, sodelovanje in vodenje  Društva vinogradnikov Sveti Urban, za sodelovanje in povezovanje v kraju, občini in širše izven meja Slovenije. V okviru obeh društev je v minulih letih vložil ogromno energije in dobre volje ter prostega časa za razvoj kraja, udejstvovanje, nove pridobitve, med katerimi izstopa novo gasilsko vozilo, zaradi česar je nepogrešljivi člen v družbi.

Sorodne novice

Občina Šentjur z najvišjim proračunom do sedaj

Jure Godler

Novinarska konferenca: Začelo se je leto Josipa Ipavca

Jure Godler

Mestni park Šentjur bo zbirališče za vse občane

Jure Godler

Delujemo proaktivno – pripravljamo dokumentacijo in sofinanciramo projekte

Jure Godler

V novo leto z deli na krožišču pri OŠ Franja Malgaja Šentjur

Jure Godler

Bodimo odgovorni, upoštevajmo ukrepe!

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več