18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Šentjur, 24. 9. 2017 – V nedeljo, na dan občinskega praznika, smo v IKC Šentjur pripravili osrednjo prireditev, slavnostno akademijo ob prazniku Občine Šentjur. Slavnostna seja je minevala v znamenju uspehov ter rezultatov, ki jih je občina dosegla v zadnjem letu, ter uspehov, ki so jih nizali dobitniki letošnjih priznanj. Slavnostni govornik mag. Marko Diaci je v nagovoru izpostavil prizadevanja za celostni razvoj občine ter vseh njenih krajevnih skupnosti, predvsem pa poudaril, da bi se tudi država lahko zgledovala po lokalnih skupnostih in njihovem delovanju, ter z občinami ravnala kot s partnerji, namesto, da jih prikrajšuje za povprečnino. »Lokalne skupnosti smo namreč tiste, ki najbolj neposredno poznamo potrebe ljudi v različnih okoljih in smo pri tem njihov neposredni sogovornik,« je med drugim povedal župan, ki je občankam in občanom čestital ob prazniku. Zbrane je nagovoril tudi predsednik pobratene srbske občine Požega Milan Božić, ki je na prireditev prišel z delegacijo sodelavcev, ob čestitkah je izpostavil vrednote slovenskega naroda in zaželel, da bi tudi v bodoče ohranjali dobre stike in sodelovanje.

Sledila je podelitev občinskih priznanj, in sicer so pisna priznanja občine s knjižno nagrado za prizadevno delo v okviru osnovnošolskega izobraževanja na predlog matičnih šol prejeli Ana Majcen (OŠ Hruševec Šentjur), Jan Kolbič (OŠ Blaža Kocena Ponikva), Maja Mesarec (OŠ Slivnica pri Celju), Blaž Pavlič (OŠ Franja Malgaja Šentjur), Ana Kenda (OŠ Dramlje) in Karmen Gagič (OŠ Planina pri Sevnici). Glasbena šola Skladateljev Ipavcev Šentjur je na podlagi številnih uspehov predlagala Sebastjana Robiča, Šolski center Šentjur, Srednja poklicna in strokovna šola pa izjemnega dijaka Gašperja Kuharja. Pisni priznanji so prejeli člani Mladinske folklorne skupine Lintvar za dolgoletno delo, mnoge uspehe in ohranjanje tradicije na področju folklore, plesa in godčevstva, ter Edvard Kolar za zasluge pri vodenju Vinogradniškega društva Šentjur, ki je pod njegovim mandatom napredovalo v pogledu strokovnega znanja ter izboljševanja kakovosti lokalnih vin.

Najvišje priznanje, Ipavčeva plaketa, je pripadlo Iztoku Španu, direktorju podjetja Tajfun d.o.o. s Planine pri Sevnici. Podjetje je letos obeležilo pol stoletja delovanja, vodenje je od očeta Jožeta Iztok Špan prevzel v letu 2002. Ves ta čas podjetje ostaja družbeno odgovorno, močno vpeto v okolje, kjer finančno in organizatorsko skrbi za pomoč delovanju društev, vzdrževanju trga in gradu ter ima zmeraj odprta vrata za krajane z dobrimi idejami. Pod vodstvom Iztoka Špana podjetje podpira tudi športnike in vrhunski šport, o čemer priča odličen rezultat šentjurskih košarkarjev – osvojeno državno prvenstvo in pokal ter nastop v mednarodnih ligah. Iztok Špan je v zahvali občinstvu podal optimistične misli o priložnostih in zmožnostih ter potencialih v Sloveniji ter zaželel, da bi vsakdo lahko sanjal svoje sanje.

Prireditev je povezovala Polonca Jazbinšek, za glasbeni program pa so poskrbeli člani odličnega Big Banda Šentjur v prenovljeni postavi, pod taktirko energičnega Žige Vešligaja in odmerjenih vokalnih nastopih Primoža Pečarja. (vir: Občina Šentjur, foto: Jure Godler)

Sorodne novice

Ameriška veleposlanica obiskala Planino pri Sevnici

ViP

Kako kaže parkirni hiši na Planini pri Sevnici?

ViP

Ipavčeva plaketa v roke planincu Miru Rožeju

Jure Godler

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP

Direktorja podjetij s kmetijsko opremo najbolj vplivna

Jure Godler

Prva seja občinskega sveta v novem mandatu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več