13.6 C
Šentjur pri Celju
24/09/2020
sentjur.net

Občni zbor PGD Slivnica: s starim vodstvom do devetdesetletnice

Gorica pri Slivnici, 13. januar 2018 – Minulo soboto so že 89. zborovali gasilci PGD Slivnica. V uvodu so za krajši kulturni program poskrbeli pionirji, Kristina in Benjamin Planko ter kitaristki Sara in Lara. Po uvodnem pozdravu predsednika Milenka Tanška je svoje mesto zasedlo delovno predsedstvo v sestavi Tomaž Urleb, Marjan Cimerman, Stanka Tanšek in Lidija Fidler. Tanšek je kot prvi predstavil tudi letno poročilo, v katerem se je spomnil tudi uspešno izvedenih vaj in nalog s strani šentjurske in nacionalne gasilske zveze. Predsednika je pri besedi nasledil poveljnik Andrej Kaučič ter potegnil črto pod operativo v minulem letu: ”Porabili smo 255 ur na intervencijah, kar je za polovico več kot v letu 2016.” V društvu ugotavljajo, da so bili vzroki za nastale požare predvsem človeški faktor ter tehnične okvare na objektih. V ta namen društvo vsako leto poskrbi za več izobraževalnih dogodkov, med njimi dan odprtih vrat, ozaveščanje pa se začne že tudi pri najmlajših, saj vsako leto poskrbijo za vajo evakuacije v šoli in vrtcu. Kot uspešno so leto označili tudi podajalci poročil s področja financ, nadzora, mladine, ženske sekcije in veteranov.

Predsednik Tanšek se je v nadaljevanju spogledal še s plani za prihodnje leto, ki bo potekalo v znamenju priprav na prihajajočo devetdesetletnico društva, ki se obeta v letu 2019: ”Naše naloge so nadaljevanje zbiranja finančnih sredstev za nakup novega gasilskega vozila, izobraževanje članov ter sodelovanje na tekmovanjih, strokovne ekskurzije, postavitev mlaja na star način, sodelovanje z lokalno samoupravo, sodelovanja s pobratenimi društvi ter tradicionalni gasilski furež.”

Sledila je podelitev društvenih priznanj ter razrešitev starega vodstva. V brezvladju, ki je trajalo le nekaj minut, je predsednik DP Tomaž Urleb sporočil ugotovitev upravnega odbora, da dosedanjemu vodstvu podaljša mandat do občnega zbora 2020, da lahko projekt nabave vozila in praznovanje 90-letnice izpeljejo čimbolj nemoteno. Predsednik Tanšek in poveljnik Kaučič sta bila potrjena soglasno. Nato so sledili pozdravi gostov, spregovorili so župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki se je dotaknil tudi občinskih investicij v KS, predsednik KS Gorica pri Slivnici Janez Palčnik, župan Občine Dobje Franc Leskovšek, občinski svetnik Alojz Recko, namestnik predsednika GZ Šentjur Aleš Guzej, predsednik GZ Janko Cerkvenik, predsednik KS Černelavci Miran Forjanič ter predstavniki pobratenih društev PGD Černelavci ter DVD Bednja s Hrvaške. Predsednik DP je prebral tudi prispelo pismo vodje Vrtca Šentjur – enote Slivnica Mihaele Rožej. V neuradnem delu občnega zbora, ki je sledil, so gasilci navzoče postregli z gasilskim furežem. (ViP)

Sorodne novice

PGD Lokarje: Zborovali mladi gasilci

Tjaša Ferlež

Mesec žensk na čelo društva Sveta Helena prinesel predsednico

ViP

Prihodnje leto praznujejo 75. letnico delovanja

Tjaša Ferlež

PGD Dobje: Humanitarnost pokazali s prostovoljnimi deli

Tjaša Ferlež

Damjana Čakš postala predsednica PGD Šentjur

Jure Godler

PGD Planina: V načrtu je nov gasilski dom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več