29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Občni zbor šentjurskih literatov

Šentjur, 23. 5. 2024 – Člani literarnega društva Šentjur so se minuli četrtek zbrali na svojem letnem srečanju na katerem so izvolili tudi novo vodstvo društva.  Še naprej jih bo vodila Lučka Palir, medse pa so sprejeli tudi nekaj novih članov, ki so se vključili v delo organov društva. Društvo je v začetku leta izdalo svoj 23. zbornik  Z besedami  o srčnosti in v katerem je svoje prispevke objavilo 23 literatov. Poleg osrednjega dogodka – predstavitvi letnega zbornika, je  predsednica društva navzoče seznanila z obsežnim poročilom o delovanju društva, člani pa so poročali še o svojih preteklih in tudi bodočih aktivnostih. Med njimi jih je kar nekaj literatov napovedalo izdajo lastne knjige, razveseljivo pa je, da se člani  udeležujejo tudi  različnih natečajev in celo literarnih tekmovanj.

V šentjurskem literarnem društvu sodeluje več članov iz drugih občin in na srečanju so pohvalili dobro vzdušje v šentjurski literarni sredini.  Društvo tudi aktivno sodeluje  z drugimi kulturnimi društvi in ustanovami  v občini, v letošnjem letu pa bodo obnovili druženje s šaleškimi literati in skupaj obiskali Slovenske Konjice, rojstni kraj  pesnika Ivana Minattija. V okviru Šentjurskega poletja  bodo gostili avtorsko predstavo Roza, Hiše kulture Celje, v kateri kot soavtorica in igralka sodeluje urednica zbornika Z besedami Nuša Komplet Peperko. Delovno srečanje v Ipavčevi kavarni v Zgornjem trgu so člani društva zaključili z druženjem in klepetom na dvorišču Ipavčevega vrta. (Anita Koleša)

Sorodne novice

Literati predstavili svoj pridelek – Z besedami o srčnosti

Jure Godler

Skomarska hiša gostila šentjursko literatinjo

Jure Godler

Člani Balinarskega društva Grobelno predstavili odlične dosežke

Milenka Blažević

Dobro jim leži tudi kulinarika

Jure Godler

Največje šentjursko društvo z številnimi aktivnostmi v leto 2024

Jure Godler

V PGD Sveti Štefan ponosni na svoj podmladek

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več