23.5 C
Šentjur
17/06/2019
sentjur.net

“Običajni” pomladni koncert učencev glasbene šole

Blagovna, 22. 3. 2016 – Ponovno so učitelji in učenci Glasbene šole Šentjur pripravili tradicionalni pomladni koncert. Z njim so prebudili ljubezen do glasbe v marsikaterem obiskovalcu v telovadnici POŠ Blagovna, saj jim je šentjurski IKC za številne nastopajoče in obiskovalce precej pretesen. Tokrat pa organizatorji niso poskrbeli za “presenečenje”, s katerim so popestrili koncerte zadnjih nekaj let, kar pa ne pomeni, da je bil koncert zato kaj slabši. Nastopili so Kitarski orkester pod mentorstvom Uroša Eferla, Orkester harmonik Bojana Drakslerja ter odlična Godalna komorna skupina pod vodstvom Betke Rauter. Tudi tolkalci so prišli na svoj račun – zaigrali sta Orffova skupina Grom, pod mentorstvom Tine Pečar in Tolkalna skupina Splash pod vodstvom Eve Zavšek. Slednji so z majhno pomočjo pevca Matica Nareksa, kitarista Roka Lajlarja in bas kitarista Primoža Krnjaka zaigrali rokerski hit Gun’s N’ Roses, Swet child o’mine, in tako presegli tradicionalne okvirje tovrstnih koncertov. Po rock šoku za obiskovalce pa sta zaigrala še Orkester flavt Marte Kuzmanovski Koberski in Pihalni orkester Glasbene šole Šentjur pod vodstvom Boštjana Jagra. Ob sledenju višanja kvalitete tovrstnih koncertov so se nastopajočim skupinam pridružili še nekdanji učenci in učenke ter nekateri profesorji na šoli.

“Glasba je splet ustvarjanja, muziciranja in sodelovanja, vendar ne samo za tiste, ki se poklicno ukvarjajo z njo, temveč tudi za njihove bližnje, družinske člane, partnerje. Vsa ta povezanost med ljudmi daje dobre rezultate, če pa to povežemo v umetniški jezik, pa nas glasba združuje in nima meja. Skupno ustvarjanje ljudi povezuje in osrečuje, čutijo se sprejeti in dobro vpliva na njihovo samopodobo.” je povedala ravnateljica glasbene šole Simona Zdolšek. Nastopajočim in obiskovalcem je še zaželela, da bi jim pomlad prinesla sonce in toploto v medsebojne odnose ter da bi ta optimizem zajel vse. Pomladni koncert je organizirala Nataša Aškerc, povezovala pa ga je Diana Štih. (Jure Godler)

Sorodne novice

Vse najboljše, glasbena šola!

Jure Godler

Jakobčani ob bok veselici

Jure Godler

Učenci in učitelji zamenjali vloge

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več