18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Obisk KS Grobelno in odprtje modernizirane ceste

Župan mag. Marko Diaci s sodelavci je v petek nadaljeval z rednimi obiski krajevnih skupnosti v Občini Šentjur in se vse popoldne mudil v KS Grobelno. Obiski krajevnih skupnosti so namenjeni neposredni seznanitvi z načrti KS, aktualnimi problematikami ter ogledom na terenu. Tokrat je župan delovni obisk Grobelnega združil z udeležbo na priložnostni otvoritvi.
Na začetku obiska si je župan ogledal nekaj cestnih odsekov, ki jih bo v prihodnosti potrebno modernizirati. Vodstvo KS ga je seznanilo z aktualnim dogajanjem, župan pa se je s svetniki pogovarjal tudi o več temah, povezanih z občinskim proračunom, državnimi investicijami ter prisluhnil željam in potrebam lokalnega prebivalstva.
Obisk KS Grobelno je mag. Marko Diaci sklenil z udeležbo na otvoritvi modernizirane javne poti ob železnici (cesta v Pirne Loke). Obnovljena cesta, kot sta v nagovoru poudarila Diaci in Ljubej, je plod dobrega sodelovanja med krajani, krajevno skupnostjo in občino. Predvsem so krajani zelo zagnano pristopili k modernizaciji z lastnim delom, za sofinanciranje pa so zbrali 11.600 evrov. Skupno je priprava podlage za cesto stala slabih 58 tisoč evrov, 5 tisočakov je prispevala občina, ostalo je financirala KS. Občina Šentjur pa je za asfaltno prevleko 40.217,83 evrov. Skupno je bilo obnovljenih kar 830 metrov za krajane zelo pomembne ceste. Da jim veliko pomeni, so dokazali z veliko enotnostjo, meni Ljubej, saj niso pri načrtovanju in izvedbi modernizaciji naleteli niti na en problem z lastništvom oziroma zemljišči. Diaci pa je ob koncu zaželel, da bi se čim prej srečali tudi na otvoritvi tako želenega nadvoza Grobelno oziroma izvennivojskega križanja. V tem primeru gre za državni projekt.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več