-3.1 C
Šentjur pri Celju
17/01/2021
sentjur.net

Obiskali šentjursko radijsko postajo

Šentjur, 8. 5. 2014 – Ljudska univerza Šentjur je v okviru Tedna vseživljenjskega učenja organizirala spoznavanje medijev, za začetek so spoznali spletni portal sentjur.net, nato pa so se odpravili na ogled radia Štajerski val. S predstavitvijo in ogledi so bili zadovoljni ter obogateni z novim znanjem in kapami z napisom Štajerski val so ob koncu ogleda pred vhodom naredili še skupinsko fotografijo. Prijazno jih je sprejela Greta Kokot Rajkovič ter jih popeljala  po prostorih radia. Povedala je, da je na  radiu vedno živahno in imajo polne roke dela v obeh studiih, sicer pa je trenutno v fazi prenove, tudi novo opremo dobivajo. Na novo so oblikovali studio na koncu, v katerem snemajo, imajo pa še en manjši studio, v katerem poteka program v živo. Program teče od pol šestih zjutraj do šestih zvečer v živo, v večernem in nočnem delu pa se vrti program, ki ga posnamejo čez dan, nekaj prispevkov, kakšni intervjuji, razgovori in krajše oddaje se ponovijo, sicer je pa glasba. Po nekem času bodo lahko ponovno uvedli večerne programe, sedaj trenutno pa to žal ne gre. Na radiu je zaposlenih šest ljudi, ostalo so zunanji sodelavci. Člani UTŽO so imeli srečo, da so v studiu videli Mimico Kidrič, ki pride vsak četrtek, in ima oddajo za starejše.

Odšli polni znanja

Ivan Jurkošek, član Univerze za tretje življenjsko obdobje, je povedal: »Današnja predstavitev mi je pokazala nov vpogled v sestavljanje novic, poročil. Izredno sem vesel, da smo lahko obiskali postajo Štajerski val, radio mojega srca, ker do sedaj še nisem imel možnosti, da bi si ga ogledal. Šentjurski ljudski univerzi se zahvaljujem v imenu vseh nas. Takšnih stvari si še želim.« Žurej Anica, tudi članica UTŽO, je dodala, da je bila zelo zadovoljna z ogledom in predstavitvijo, se veliko novega naučila in odhaja polna znanja.

Za zaključek nam je še Greta Kokot Rajkovič povedala o vtisih z obiska in o določenih spremembah, ki se pripravljajo na radiu: »Zelo smo bili veseli današnjega obiska. Vedno smo veseli, kadar nas pride kdo pogledat na radio, ker radio sam po sebi, brez svojih poslušalcev, ne more delovati, tako da je ta interakcija zelo dobrodošla. Na radiu pripravljamo spremembe, sedajle so ravno v teku. Iz dveh terminov  smo naredili tri termine, tako da imamo jutranji, dopoldanski in popoldanski pas. Jutranji je malo bolj intenziven , dopoldanski bolj miren,  popoldne pa je  bolj živahno. Bomo pa še uvajali spremembe, tako da poslušajte nas. Želimo si predvsem, da bi ta radio čim prej prišel do src še več poslušalcev. Ima nov slogan, radio mojega srca, in verjamem, da bo marsikdo od poslušalcev kmalu spet rekel, da je to radio njegovega srca.« (A. K.)

Sorodne novice

Obrazi Štajerskega vala: Davor in Nina

Jure Godler

Izpred citer še pred radijski mikrofon

Jure Godler

Afroditin virtualni izziv s Štajerskim valom

Jure Godler

Dež ni odgnal zabave željnih na ŠtajerFEST-u

Jure Godler

Množično na 3. Afroditinem teku

Jure Godler

Štrudlmojstra in zmagovalec z najdaljšim olupom  iz naših logov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več