10.9 C
Šentjur pri Celju
21/09/2020
sentjur.net

Obiskovalci so lahko odnesli del razstave

Šentjur, 18. 6. 2016 – V Galeriji Zgonji trg so odprli razstavo akademske slikarke in magistrice kiparstva Saše Bezjak iz Gornje Radgone in kiparja Leopolda Methansa iz Zgornje Velke. Kot je v navadi, pa je uveturo prireditve pripravila iz dveh skupin zbrana zasedba glasbenikov – Ines Ljubej na kongih, Matic Lenko na bas kitari in Primož Pečar na kitari in vokalu, ki so si nadeli ime po prostoru v katerem vadijo – Bum kolektiv. Razstavo so odprli na poletno muzejsko noč – akcijo muzejev in galerij, da odprejo vrata brez vstopnin.

Predsednik Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur Dragan Podovac je povedal, da si takšnih likovnih umetnikov v Galeriji Zgornji trg še želijo. Spregovoril je tudi gostujoči kipar Methans, ki je poudaril, da so razstavljena dela – sklop krogel, ki so bile že razstavljene na nekaterih razstavah, med drugim tudi izbrane na državno razstavo JSKD v Novi Gorici. Krogle so narejene iz etnoloških ostankov, ki jih potem kipar na umetniški način preoblikuje. Saša Bezjak pa je predstavila vezenine, narejene na blago. Zbrane pa je pozdravila tudi vodja oddelka za družbene dejavnosti na Občini Šentjur Judita Methans Šarlah. Zanimivost razstave Železen poljub pa je bil tudi ta, da so si lahko obiskovalci iz skupnega dela obeh umetnikov Pojub 12, ki ga sestavlja 225 žebljev, izdrli vsak svojega in ga odnesli domov. Razstava bo na ogled do 31. avgusta. (Jure Godler)

Sorodne novice

Klepetulje in umetnica združili moči na razstavi Klepetulje

Jure Godler

Jezerniki ustvarili križišče štirih edinstvenih poti

Jure Godler

Kultura je v zraku na vrtu Centra kulture Gustav

Jure Godler

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler

Likovna “Moja pot” Dragana Podovca

Jure Godler

Babice in dedki predstavili predmete iz preteklosti

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več