15.9 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Obisku pri ameriškem veleposlaniku

Predsednik Aleš Ferlež in podpredsednik Primož Rezar LO SDM Šentjur, ki sta hkrati tudi v nadzorni komisiji SDM-ja na nacionalni ravni, sta skupaj s predsednikom SDM Andrejem Čušem in člani izvršilnega odbora ter nadzorne komisije Slovenske demokratske mladine v ponedeljek opravila obisk ameriške ambasade v Ljubljani.

Zaposleni na veleposlaništvu so v okviru neformalnega obiska, predstavili na kakšen način skrbijo in krepijo diplomatske odnose  z Republiko Slovenijo ter kako usklajujejo vse aktivnosti vladnega osebja ZDA, ki je na delu v Sloveniji.

Dvostransko sodelovanje med Slovenijo in Združenimi državami Amerike tako obsega politične, gospodarske, trgovinske, obrambne, varnostne, izobraževalne in druge dejavnosti. Predstavnica, ki deluje na konzularnem oddelku ameriškega veleposlaništva, kateri zagotavlja pomoč ameriškim državljanom, ki prebivajo ali so na obisku v Sloveniji in na katero se lahko obrnejo ob morebitnih težavah je zaupala nekaj primerov, v katerih je morala posredovati.

Na čelu diplomatskega predstavništva ZDA v Sloveniji je veleposlanik Joseph A. Mussomeli, ki je predstavnike SDM prijazno sprejel v svoji pisarni. Z njim so spregovorili o njegovih pogledih in pričakovanjih na prihajajoče predsedniške volitve v Sloveniji in Združenih državah, o možnostih obiska visokega predstavnika Združenih držav v Sloveniji, mednarodnih razmerah v tujini,… Na koncu sproščenega in zabavnega pogovora je veleposlanik obljubil, da bo ob priložnosti vrnil obisk.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več