9.2 C
Šentjur pri Celju
31/10/2020
sentjur.net

Obnova Ulice 1. Celjske čete bo zahteven projekt

Šentjur, 6. 9. 2016 – Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je včeraj podpisal pogodbo za ureditev Ulice 1. Celjske čete, ki bo finančno in logistično eden bolj zahtevnih projektov na cestni infrastrukturi v naši občini. Občina bo iz proračuna za izvedbo sanacije zagotovila 674 tisoč evrov (brez DDV), kar pomeni precejšnji zalogaj. Obnovljenih bo dobrih 550 metrov Ulice 1. Celjske čete, gre za ulico v gostem naselju nad Akvonijem oz. Mercatorjem, in še dva pripadajoča kraka. V okviru obnove bo saniranih več plazov, kar povečuje zahtevnost del, prav tako bo ob zemeljskih posegih treba ustrezno urediti pripadajočo infrastrukturo. Rok za dokončanje pa je postavljen v konec leta 2017. Župan Diaci je ob tem apeliral na prebivalce za strpnost v prometu, saj bodo potrebne tudi zapore oziroma bo dalj časa veljal poseben prometni režim na tem območju, logistika se bo usklajevala sproti. »Dejstvo je, da je cesta dotrajana in da plazovi ogrožajo varnost prebivalcev, zato smo se te prenove morali lotiti, potrebna bi bila že veliko prej. Vsekakor bomo tudi vnaprej peljali projekt v dobri komunikaciji z Mestno skupnostjo Šentjur kot že do sedaj, in rešili velik cestni problem v samem središču mesta.« Dela bo izvajalo na javnem razpisu izbrano podjetje Mesner d.o.o. iz Zgornje Kungote in kot je ob včerajšnjem podpisu zagotovil direktor Vili Mesner, so prepričani, da bodo dela izvedena kvalitetno in ob dobri komunikaciji s krajani.

Župan je ob tem navedel še nekatere aktualne investicije na lokalnih cestah; v  soboto, 3. septembra, je bila otvoritev ob zaključku del na odseku Hotunje–Podgaj – 1. faza, vrednost del je znašala 182.600 evrov, urejenih je bilo 900 metrov ceste. Obnavlja se tudi odsek Spodnje Jelce–Presečno v dolžini 1.250 metrov, predvidena vrednost del znaša dobrih 400.000 evrov. Nadaljujejo se še dela na odseku Stara Žaga–Bohor (KS Planina pri Sevnici, povezava za Bohor), prav tako se nadaljuje obnova ceste v Hruševec, obnavlja se cesta Žepina–Proseniško. Zaključuje se obnova ceste na Botričnico, pričenja pa se obnova ceste skozi naselje Kalobje. Omenil je še državne ceste; poleti je bila po več letih zaključena fazna prenova ceste Dole–Šentjur, skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo pa se pripravlja dokumentacija za dela na več odsekih. (vir: Občina Šentjur, foto: Jure Godler)

Sorodne novice

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

Hruševec bo varen pred visokimi vodami

Jure Godler

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Osnovna šola Dramlje bo dobila novo kuhinjo

Jure Godler

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Zdravstveni dom Šentjur do novih ambulant

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več