5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Očistili Prevorje in okolico

Prevorje, 26. 3. 2022 – V čistilni akciji, ki se je izvajala v soboto, 26. 3. 2022, so sodelovale vse vaške skupnosti v KS Prevorje. V čistilni akciji je sodelovalo skupaj 69 krajank in krajanov. 13 učencev PŠ Prevorje in učiteljice so čistilno akcijo izvedli že prejšnji dan. Prav tako se je v soboto udeležilo 20 otrok, kar je zelo vzpodbudno in pohvale vredno. Smeti so se pobirale ob občinskih in državnih cestah, v športnem centru, pohodnih poteh, okolici VO, čistile so se tudi avtobusna postajaliča z nadstreški ter pločniki. Čiščenje je opravilo PGD Prevorje z gasilsko cisterno AC 16/50. Zbralo se je cca 70 vreč.

Še vedno pa se odkrijejo nova odlagališča, v gozdovih, v neposredni bližini občinskih in državnih cest. Zato apeliramo na vse, ki povzročajo te odpadke, da jih odlagajo na mesta, ki so zato predvidena. Kajti primorani bomo ukrepati pri pristojnih organih, da se zadeve sanirajo in sankcionirajo povzročitelje odpadkov. Z odzivom smo zadovoljni, lahko bi bilo še več udeležencev, vendar se vsak odloči po svoji vesti in prostem času. Nabralo se je sicer manj vrečk kot v letu 2021, kar je posledica, da se je lansko leto pobiralo po dveh letih zaradi ukrepov COVID -a 19. Za vse udeležence v akciji je bil zaključek v Gostišču Obrez v Žegru, kjer je bilo sproščeno vzdušje s pomočjo harmonike. (Damjan Maček, predsednik KS Prevorje)

Sorodne novice

Pogled na vesolje s Prevorja

Jure Godler

Umetna inteligenca burila domišljijo tudi tabornikom na Prevorju

Jure Godler

Zaživela prevorska Liga malega nogometa

Jure Godler

Dobje s čistejšo okolico

Tjaša Ferlež

Peti Anin večer – tokrat z avtorico knjige Zdaj sem tvoja Moja

Jure Godler

Seminar temeljnih postopkov oživljanja na Prevorju 2022

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več