6.3 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Od dežnih kapljic pa do sončka z mladimi glasbeniki

Šentjur, 7. 6. 2018 – V četrtek so na Ipavčevem vrtu mladi glasbeniki pripravili zaključni koncert glasbene šole. Zaključnega koncerta so se še najbolj razveselili ravno učenci, saj s tem počasi zaključujejo šolsko leto in se pripravljajo na počitnice. Sprva je kazalo, da bo dogodek ponovno zmočila ploha, vendar je namesto dežnih kapljic posijalo sonce, celo tako močno, da je nastopajoče skoraj zaslepilo. Tokratno glasbeno pobudo je prevzel Mladinski pihalni orkester GŠ Šentjur, ki ga vodi Matjaž Vodišek. Orkester obstaja že od leta 2000, vendar ga je prej vodil Boštjan Jager. Pihalci, okrepljeni z nekaj profesorji, so zaigrali nekaj železnega repertoarja pihalnih orkestrov, dodali pa še nekaj modernejših priredb skladb, kot so What a wonderfull World, Rock around the clock in drugih. Tako je nabito poln avditorij lahko užival tudi ob zvokih plesnih in jazz ritmov.

V drugem delu koncerta pa so nastopili tudi kitaristi Malega kitarskega orkestra pod vodstvom Roka Lajlarja. V malem kitarskem orkestru igrajo učenci 2. in 3. razreda kitare, ustanovili pa so ga z namenom, da se učenci čimprej spoznajo s skupinskim muziciranjem. Za njimi pa so ponovno na oder stopili pihalci. Med njimi sta se še posebej izkazala solista na trobenti Amadej Štrajhar in Lovro Gubenšek.

Ravnateljica glasbene šole Simona Zdolšek je podelila simbolične nagrade učencem, ki so jih dosegli na različnih tekmovanjih širom Slovenije in drugod. Teh tekmovalcev je bilo kar osemnajst. Priznanja so prejeli: Violiniski Maša Leskovar in Lara Jager, pianistke Tinka Muck, Klea Testaniere, Ema Mastnak in Neža Jager, flavtistke Eva Dren, Rebeka Bajba Sovič, Pia Raztočnik, Julija Kalan, Janja Šolinc in Iza Pia Peperko, klarinetista Matija Lakner in Ambrož Leban, orglarka Tamara Doberšek, trobentar Amadej Štrajhar, tolkalist Miha Inkret Rotovnik ter kitarist Mark Obreza. Po podelitvi je ravnateljica vsem zaželela lepe počitnice.  (Jure Godler)

Sorodne novice

Prejeli smo: Snemanje dokumentarnega filma o Josipu Ipavcu

Jure Godler

Glasbena šola Šentjur vabi k vpisu 2021/2022

Jure Godler

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Prejeli smo: Izjemen uspeh šentjurskih glasbenic v Trstu

Jure Godler

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več