17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Od gasilskega doma do gasilskega doma

Na praznični dan, v torek, 25. junija, so se pred gasilskim domov na Lokarjah zbrali kolesarji z vseh vetrov. PGD Lokarje je kolesarski maraton organiziralo že sedmič po vrsti in ob osmi uri zjutraj se je na parkirišču zbralo okoli 70 kolesarjev, ki so se podali po daljši – 92 km dolgi progi. Pot jih je vodila od Dol skozi Dramlje, Lutrje, Dolgo Goro, Ponikvo, Zg. Selce, Završe, Grobelno, Slivnico, Loko pri Žusmu, Dobrino, Žegar, Prevorje, Planinsko vas, Planino, Dobje, Kalobje, Jakob, Šentjur in nazaj v Dole. Ustavili so se pri vseh gasilskih domovih in okrepili z napitki. Maraton ni bil tekmovalnega značaja in kolesarji so morali upoštevati cestnoprometne predpise. Na daljšem maratonu je bilo treba premagati 2290 višinskih metrov.

Krajša proga

Dve uri po prvem startu pa so se po krajši progi zapeljali kolesarji z manj kondicije. Tudi tukaj jih je pot vodila od Dol skozi Dramlje na Dolgo Goro, Ponikvo, mimo Grobelnega v Slivnico in preko Jakoba nazaj v Dole. Kolesarjev, ki so se podali po tej trasi, je bilo okoli 100, med njimi tudi župan mag. Marko Diaci. Vsi kolesarji, ki so oddali štartne številke, bodo sodelovali tudi v srečelovu, na koncu vožnje pa so organizatorji postregli kolesarje s čevapčiči. »Z izvedbo maratona sem zelo zadovoljen in ga lahko ocenim s čisto petko,« je bil navdušen glavni organizator Janko Pušnik. »Zahvala gre vsem gasilskim društvom, ki so sodelovali, redarski službi,  Policijski postaji Šentjur, vsem donatorjem in JKP, ki je očistilo cestišče,« je nadaljeval. V samem projektu je sodelovalo več kot 50 redarjev in vsaj 15 ostalih, ki so pomagali. (J. G.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več