21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Od jubilejne prireditve do festivala

Dobje, 9. 2. 2024 – Člani Kulturnega društva Dobje so izpeljali redni letni občni zbor društva, na katerem so pregledali dogajanje preteklega leta in si zadali nove cilje, ki jih bodo skušali uresničiti v tekočem letu. Društvo je lani v zimsko-pomladanskih mesecih organiziralo tri Dobjanske večere, ki so bili dobro sprejeti in obiskani. Člani društva so pomagali pri organizaciji prireditve ob materinskem dnevu, v aprilu so sodelovali na čistilni akciji in se nato počasi, a intenzivno začeli pripravljati na tradicionalno ter jubilejno prireditev 50. Pokaži, kaj znaš, ki je potekala v mesecu juliju.

Med letom so v društvu organizirali prireditve z namenom, da bi se krajani med seboj povezovali, zabavali in družili. Pripravili so Avsenikov večer, na katerem so skozi glasbo legendarnih bratov Avsenik spoznali njuno ustvarjanje in življenje. Pomoč pri organizaciji so ponudili tudi ansamblu Pik, ki je praznoval že deseto obletnico svojega delovanja. Da pa vedno ni bila prisotna le glasba, so poskrbeli, da je prenovljena dvorana kulturnega doma gostila tudi različne dramske skupine, ki so s komedijami dodobra nasmejale občinstvo.

Novih idej ne manjka

Kot so povedali pri načrtih za leto 2024, se člani in članice društva trudijo kraju ponuditi veliko pestrih in raznolikih dogodkov. Plan dela kulturnega društva za letos ni veliko drugačen od lanskega. Kot že vsa leta do sedaj, so na kulturni praznik izpeljali Prešernov pohod, v nedeljo, 25. februarja, pripravljajo Slakov večer z gosti, v mesecu marcu bodo sodelovali na prireditvi ob materinskem dnevu, v mesecu aprilu se bodo udeležili čistilne akcije. Morda pa se na prireditvi Pokaži, kaj znaš obeta tudi novost. Kot je povedal predsednik društva Peter Frece: »Za prireditev Pokaži, kaj znaš še potekajo dogovori, da bi koncept spremenili v festival še neuveljavljenih skupin in posameznikov ter ansamblov.«

Pestro kulturno dogajanje

V jesenskem delu letošnjega leta bodo člani ponovno pričeli z organizacijo Dobjanskih večerov, na katerih bodo zastopane različne teme, od ljudskih in humorističnih večerov do raznih delavnic ter predavanj. Želijo si obuditi tudi folklorno in tamburaško skupino ter ustanoviti kakšen pevski zbor ali skupino. Veselijo se tudi dramskih skupin, ki bi s komedijami ali igrami nasmejale krajane in tako pripomogle k pestremu dogajanju v občini Dobje. Ker pa so zborovali kulturniki, so v počastitev kulturnega praznika obudili spomin na velikega pesnika Franceta Prešerna. Uvodoma so se člani Vesna in Branko Bezgovšek ter Urban Uduč preoblekli v kostume in zaigrali del iz njegovega ustvarjanja. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Dobro jim leži tudi kulinarika

Jure Godler

Največje šentjursko društvo z številnimi aktivnostmi v leto 2024

Jure Godler

V PGD Sveti Štefan ponosni na svoj podmladek

Jure Godler

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

Brez čebel ni hrane, brez hrane ni življenja!

Tjaša Ferlež

Po zborovanju na Ponikvi so gasilce zjutraj prebudili pozivniki

Urša Kajba
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več