10.9 C
Šentjur pri Celju
21/09/2020
sentjur.net

Odprli prenovljeno igrišče v Novi vasi

Šentjur, 29. maj 2016 – KS Šentjur – Rifnik je na športnem igrišču v Novi vasi pripravila otvoritev ob uspešno zaključenem projektu »Izgradnja Športnega parka Rifnik – Nova vas«.  S prireditvijo je KS obeležila tudi druge infrastrukturne pridobitve v kraju, kot je dokončane izgradnje vodovoda Preskočina. Člani lokalnega Športno-umetniškega društva Rifnik (ŠUDR) so z zbranimi donacijami in izkupičkom dobrodelnega turnirja ob novo urejenem športnem igrišču postavili nova otroška igrala.

V okviru projekta Izgradnja Športnega parka Rifnik – Nova vas so bila izvedena dela na območju starega nevzdrževanega asfaltiranega igrišča, ki je bilo v zelo slabem stanju, skoraj neprimernem za uporabo ter ni bilo pravilnih dimenzij. V okviru projekta sta tako bila zgrajena nogometno in košarkarsko igrišče, prav tako dovozna cesta. Izvedena je bila nova asfaltna prevleka. Nameščena je bila varovalna ograja, urejeno je bilo odvodnjavanje. Sledila je ureditev okolice in navezav na obstoječo infrastrukturo. Projekt je izdelalo podjetje ARPLAN s Proseniškega, dela je izvajalo na razpisu izbrano podjetje Prevozi in zemeljska dela Matej Čokl s. p., Tratna pri Grobelnem, nadzor je vršilo podjetje Gins d. o. o. iz Vojnika. Vrednost celotne investicije znaša malo manj kot 70.000 evrov, od tega je KS Šentjur – Rifnik uspešno pridobila sofinancerska sredstva Fundacije za šport v višini 29.300 evrov. Občina Šentjur bo za investicijo namenila 20.000 evrov, preostanek je zagotovila KS Šentjur – Rifnik.

Zbrane je naprej pozdravil gostitelj, predsednik sveta KS Rifnik-Šentjur Andrej Žmaher, ki se je zahvalil vsem, ki so pripevali k tej investiciji, z Mojco Kolar, ki je bila pobudnica izgradnje igral. Uporabnikom pa je zaželel, da naj na novo igrišče pazijo, na koncu pa poudaril še skrito željo – večnamenski prostor. Zbrane pa je nagovoril tudi župan mag. Marko Diaci: “Namen teh pridobitev je, da se zvišujejo življenjski pogoji naših krajank in krajanov, in vsaka takšna pridobitev je pridobitev tudi za občino Šentjur.” Dodal je, da se število občanov veča, saj nas bo počasi že 20.000, ko jih je bilo pet let nazaj dobrih 18.000.

Ob tej priložnosti so podelili zaslužnim krajanom oziroma sodelavcem listino KS Šentjur – Rifnik, ki jo je prejel nekdanji predsednik sveta KS Franc Pevec za narejeno delo v času mandata, ko je bil med drugim tudi pobudnik in idejni vodja projektov ureditve športnega parka ter izgradnje večnamenskega objekta. Prav tako je listino KS Šentjur – Rifnik prejel dolgoletni član sveta KS Šentjur – Rifnik Mirko Čander za aktivno delo na različnih področjih ter zasluge pri zagonu Zelene sekcije, projekta geomantije ter za prispevek pri promociji in turističnem razvoju kraja. Zahvalo KS Šentjur – Rifnik pa je prejel nekdanji tajnik KS Gorazd Bebar. (vir: Občina Šentjur, Jure Godler)

Sorodne novice

Ministrica tudi uradno odprla most in cesto

Jure Godler

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Jure Godler

Odprt težko pričakovan odsek državne ceste

Jure Godler

Čebelnjak dogradili v pravi učni čebelnjak

Jure Godler

Otvorili prenovljen vrt Ipavčeve hiše

Jure Godler

Obnovili objekt v športnem parku

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več