14.5 C
Šentjur
22/09/2019
sentjur.net

Opravljenih kar 315 ur na 26 intervencijah

Šentjur, 23. 2. 2019 – Člani in članice Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur so se zbrali na 145. rednem letnem občnem zboru. Himni – državno in gasilsko – so zapeli pevci Vokalne skupine 7 de’ci. Še preden so začeli z zborovanjem, so se z minuto molka poklonili pokojnima gasilcema Milanu Sušcu in Žigi Ocvirku. Redni občni zbor je vodil delovni predsednik Milan Kukovič, ki so ga opremili s kar tremi članicami Silvo Juršinič, Damjano Čakš in Dragico Ipšek, ki je pisala zapisnik.

Zbrane je pozdravil predsednik PGD Šentjur Andrej Koprivc. Poudaril je, da so pred 145 leti gasilstvo pri nas začeli župan, trgovec in vplivni ljudje, ki so želeli obvarovati svoje sosede in sokrajane, ki so verjetno bili udeleženi pri velikem požaru, v katerem je zgorel Zgornji trg. “Pogovarjali smo se in se še bomo o nabavi novega vozila GVC 16/25, ki bo nadomestil naše najstarejše vozilo Tam 190, ki je bilo prevzeto leta 1995. Vozilo ima veliko varnostnih pomanjkljivosti že pri prevozu posadke – njihovo varnost kakor tudi samo opremljanje v vozilu, kakor tudi same tehnične in operativne sposobnosti,” je izpostavil Koprivc. Po dogovorih z Gasilsko zvezo Šentjur bi tega lahko kupili v letu 2021.

315 ur na intervencijah

Poveljnik Danilo Matoš je poudaril, da so v letu 2018 imeli kar 26 intervencij, na katerih so gasilci opravili 315 intervencijskih ur, sodelovalo pa je kar 167 gasilcev – mnogi izmed njih na več intervencijah. Tečajev in s tem dodatno gasilsko izobrazbo je uspešno zaključilo 12 gasilcev. Šentjurski gasilci pa so skupaj z ostalimi svojimi dejavnostmi opravili 1365 ur, ocena opravljenih pa je 22.801 evrov. “Na koncu naj se še zahvalim vsem, ki redno sodelujete v operativni enoti in v poveljstvu Prostovoljnega gasilskega društvu Šentjur ali kako drugače z vašo prisotnostjo pomagate pri realizaciji aktivnostih v društvu,” je zaključil poročilo poveljnik.

Na koncu zbora so zbrane pozdravili še predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej, direktor občinske uprave Jože Palčnik in predstavniki sosednjih društev.

(Jure Godler, foto: Jure Godler in Verena Belužič)

Sorodne novice

Ponovno zagorelo v Bohorju

Jure Godler

V gasilski obleki stregel goste

Tjaša Ferlež

Dan odprtih vrat PGD Šentjur

Jure Godler

Nevihta nad Rifnikom zanetila požar

Jure Godler

Prevorski gasilci sodobnejši za novo gasilsko avtocisterno AC 16/50

Jure Godler

Želje in obljube po novem gasilskem domu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več