14.4 C
Šentjur pri Celju
07/06/2023
sentjur.net

Oračev memorial 2012

V prekrasnem vremenu brez oblačka smo izpeljali že 10.jubilejni turnir v namiznem tenisu v športnem parku na bazenu pri nas v Šentjurju. Vremenski pogoji, hladen bazen in vroče betonske mize so bile vsekakor magnet za tekmovalce iz vse Slovenije,k i so se tokrat potegovali za rekordni nagradni sklad 500 evrov. Tekmovanja so se udeležili tako mlajši kot starejši, potekalo pa je v skupinah, kjer sta se po najboljša dva uvrstila v nadaljnje tekmovanje. Nato je seveda prišel odločilni  žreb, kjer so velemojstri bele in hitre žogice morali pokazati vso spretnost, moč in znanje, da so prišli v zaključne boje za kolajne. Tudi tokrat je bil poglavitni faktor nepredvidljiv veter, ki je navsezadnje pihal enako za ene in druge.
Tako so se v polfinalu udarili 2-kratni šampion Dejan Fridrih proti  Robertu Krnjaku iz Maribora,v drugem polfinalu pa Gorazd Štor in Matevž Žgank. Fridrih je po hitrem postopku končal dvoboj s Krnjakom, v drugem polfinalu pa je Gorazd Štor pri vodstvu 2:0 in 10:7 že imel zaključno žogico za finale,vendar ni zdržal pritiska in se je po neverjetnem scenariju uvrstil v finale Matevž Žgank iz Velenja ki je po 10 letih vendarle zasluženo prišel v finale, kjer je nato z lahkoto opravil v finalu s Fridrihom s 3:0.
V dvojicah pa sta največ spretnosti in znanja pokazala Štor Gorazd in Potrbin Andrej. Oračev memorial je še enkrat več dokazal, da je resnično vrhunski turnir igralce amaterjev in ima vso možnost, da se razvija tudi naprej.
Aleš Slemenšek

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več