16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Orientacijsko tekmovanje na Dolgi Gori

Dolga Gora, 9. 6.2019 –V nedeljo, je potekalo orientacijsko tekmovanje gasilske mladine Gasilske zveze Šentjur v sodelovanju s PGD Dolga Gora. Letos je tekmovanje potekalo na območju krajevne skupnosti Dolga Gora, med seboj pa se je pomerilo 30 ekip v petih kategorijah. Na regijsko tekmovanje, pa sta se uvrstili prvi dve ekipi iz vsake kategorije. Organizatorji  tekmovanja so  pripravili pot  orientacijske proge, nato pa še uredil  topografsko karto in vanjo vrisal vse kontrolne točke in podatke. Domači gasilci so pripravili točke na terenu in opremo za izvedbo vaj na kontrolnih točkah ter tekmovalni prostor in malico za vse udeležence tekmovanja.

Proga je ekipe vodila po kontrolnih točkah. Pionirji in pionirke so imeli 4 kontrolne točke, mladinci in mladinke, pripravniki in pripravnice pa 6 kontrolnih točk.. Cilj pa je bil na istem mestu  kot start in sicer na igrišču.  Proga je bila zelo razgibana, vendar tekmovalci pri iskanju poti in kontrolnih točk niso imeli problemov. Na tekmovanju je sodelovalo 30 ekip in sicer 7 ekipe PIONIRJEV, 5 ekip PIONIRK, 11 ekip MLADINCEV , 5 ekip MLADINK in 2 ekipi PRIPRAVNIKOV. Najboljši dve ekipi iz vsake kategorije pa se uvrstijo na regijsko orientacijo, ki bo 23.6.2019.

Med pionirkami so bile 3. PGD Dolga Gora, 2. PGD Kalobje in 1. PGD Dobje. Med pionirji so 3. mesto osvojili PGD Dolga Gora, 2. mesto PGD Lokarje in 1. Mesto PGD Loka pri Žusmu.  V kategoriji mladink so 3. mesto dosegle PGD Lokarje, 2. mesto  PGD Dobje in 3. mesto  PGD Dolga Gora. Pri mladincih pa so si 3. mesto pridobili PGD Dobje, 2. mesto PGD Ponikva-1 in 1. mesto PGD Kalobje. V kategoriji pripravnikov pa sta tekmovali samo 2 ekipi. 2. mesto so osvojili PGD Slivnica in 1. mesto PGD Ponikva2.

Za konec tekmovanje se je predsednik komisije za mladino Andrej Kumberger zahvalil domačemu gasilskemu društvu za organizacijo in gostoljubje, ter vsem ki so na bilo kakšen način pripomogli k uspešni izvedbi samega tekmovanja.

(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Domači gasilski podmladek pobral vsa prva mesta

Tjaša Ferlež

Po mladini so se v nedeljo med sabo udarili še člani

Tjaša Ferlež

V zapletenih časih pogumno izpeljali Prvenstvo Slovenije

Jure Godler

Ko zazvoni klic na pomoč, ne razmišljaš o virusu

Tjaša Ferlež

TBA-jevke odlične na članskem državnem prvenstvu

Jure Godler

Šentjurski gasilci na Velikem gasilskem izzivu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več