3.3 C
Šentjur pri Celju
26/02/2024
sentjur.net

OŠ Hruševec Šentjur v energetsko sanacijo

Šentjur, 22. 12. 2022 – Župan občine Šentjur mag. Marko Diaci je podpisal pogodbo za pričetek izvedbe energetske sancije OŠ Hruševec Šentjur. Za izvajalca del je bilo na javnem razpisu izbrano podjetje Halomojstri d. o. o. Polzela, s podpisom pogodbe pa se lahko prične dolgo pričakovana energetska sanacije druge največje šole (po številu učencev) v naši občini. Kot je povedal župan mag. Marko Diaci, si občina ves čas prizadeva za čim bolj kakovostne pogoje vrtčevskega varstva in šolskega izobraževanja.

Spomnimo, da je občina v minulih nekaj letih tudi s pomočjo razpisov in sofinancerskih sredstev energetsko sanirala in funkcionalno posodobila večino šolskih in vrtčevskih stavb v občini, zadnja v nizu zaključenih investicij je bila še notranja ureditev OŠ Slivnica pri Celju, ki je bila pred tem že energetsko sanirana. Tudi tokrat je bila Občina Šentjur uspešna s prijavo na razpis in pridobila sofinancerska sredstva s strani evropskega kohezijskega sklada v višini 684.438,65 evrov, medtem ko je celotna investicija vredna 1,9 milijona evrov.

Kaj bo narejenega?

Energetska sanacija ovoja stavbe, tako šole kot telovadnice, bo zajemala izvedbo nove fasade, ki bo toplotno izolirana, zamenjavo stavbnega pohištva, izolacijo strehe na osnovni šoli in telovadnici ter menjavo kritine. Nov izgled bo ohranjal obstoječo zasnovo stavbe, na ovoju ne bo bistvenih sprememb, ohranili se bosta umestitev in velikost odprtin. V okviru projekta se bodo izvedle tudi nujne funkcionalne posodobitve. Tako bo celotna stavba dobila tudi nov in bolj urejen videz.

Investicijo sta pozdravila tudi ravnatelj OŠ Hruševec Šentjur Robert Gajšek in predsednik Mestne skupnosti Šentjur v mandatu 2018-2022 Zdenko Horvat. V času izvedbe del bodo nekatere nujne prilagoditve pouka, ki pa zaradi sanacije predvidoma ne bo prekinjen, v novem šolskem letu pa naj bi učenke in učenci že vstopili v preurejeno šolo.

»Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi 4 »Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja«, prednostne naložbe 4.1 »Spodbujanje energetske učinkovitosti, pametnega upravljanja z energijo in uporabe energije iz obnovljivih virov v javni infrastrukturi, vključno z javnimi stavbami, in stanovanjskem sektorju«, specifičnega cilja 1 »Povečanje učinkovitosti rabe energije v javnem sektorju«. (vir: Občina Šentjur, foto: Jure Godler)

Sorodne novice

S podpisi potrdili odlično sodelovanje občine in gasilcev

Jure Godler

Uredila se bo prva faza ceste Lopaca-Straška Gorca

Jure Godler

Na šolski proslavi otvorili energetsko sanirano šolo

Jure Godler

Hruševec med najbolj športnimi šolami

ViP

Šentjurski gasilci naročili nov gasilski avtomobil

Jure Godler

Hura, prosti čas

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več