-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

OŠ Hruševec Šentjur v energetsko sanacijo

Šentjur, 22. 12. 2022 – Župan občine Šentjur mag. Marko Diaci je podpisal pogodbo za pričetek izvedbe energetske sancije OŠ Hruševec Šentjur. Za izvajalca del je bilo na javnem razpisu izbrano podjetje Halomojstri d. o. o. Polzela, s podpisom pogodbe pa se lahko prične dolgo pričakovana energetska sanacije druge največje šole (po številu učencev) v naši občini. Kot je povedal župan mag. Marko Diaci, si občina ves čas prizadeva za čim bolj kakovostne pogoje vrtčevskega varstva in šolskega izobraževanja.

Spomnimo, da je občina v minulih nekaj letih tudi s pomočjo razpisov in sofinancerskih sredstev energetsko sanirala in funkcionalno posodobila večino šolskih in vrtčevskih stavb v občini, zadnja v nizu zaključenih investicij je bila še notranja ureditev OŠ Slivnica pri Celju, ki je bila pred tem že energetsko sanirana. Tudi tokrat je bila Občina Šentjur uspešna s prijavo na razpis in pridobila sofinancerska sredstva s strani evropskega kohezijskega sklada v višini 684.438,65 evrov, medtem ko je celotna investicija vredna 1,9 milijona evrov.

Kaj bo narejenega?

Energetska sanacija ovoja stavbe, tako šole kot telovadnice, bo zajemala izvedbo nove fasade, ki bo toplotno izolirana, zamenjavo stavbnega pohištva, izolacijo strehe na osnovni šoli in telovadnici ter menjavo kritine. Nov izgled bo ohranjal obstoječo zasnovo stavbe, na ovoju ne bo bistvenih sprememb, ohranili se bosta umestitev in velikost odprtin. V okviru projekta se bodo izvedle tudi nujne funkcionalne posodobitve. Tako bo celotna stavba dobila tudi nov in bolj urejen videz.

Investicijo sta pozdravila tudi ravnatelj OŠ Hruševec Šentjur Robert Gajšek in predsednik Mestne skupnosti Šentjur v mandatu 2018-2022 Zdenko Horvat. V času izvedbe del bodo nekatere nujne prilagoditve pouka, ki pa zaradi sanacije predvidoma ne bo prekinjen, v novem šolskem letu pa naj bi učenke in učenci že vstopili v preurejeno šolo. (vir: Občina Šentjur, foto: Jure Godler)

Sorodne novice

Za poplavno varnost v občini tudi z dvema suhima zadrževalnikoma

Jure Godler

Občina bo pomagala pri prenovi doma na Resevni

ViP

Nova podlaga kraljici športa

ViP

Obnovili bodo kletne prostore prizidka protokolarnega objekta

Jure Godler

Podpisali pogodbo o sodelovanju z GZ Šentjur

Tjaša Ferlež

OŠ Hruševec Šentjur prejela »priznanje digitalna šola«

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več