2.8 C
Šentjur pri Celju
25/02/2020
sentjur.net

OŠ Slivnica pri Celju si obeta tudi zunanjo ureditev

Šentjur, 23. maj 2018 – Slab mesec za tem, ko so pri OŠ Slivnica pri Celju že zabrneli prvi stroji, je župan občine Šentjur mag. Marko Diaci s podjetjem GMI d. o. o. iz Slovenskih Konjic podpisal še pogodbo za ureditev zunanje podobe pri šoli. Dotrajano in pretesno parkirišče vsakodnevno ob urah prihodov in odhodov malodane spominja na prometni kaos velemest. Občina po novem predvideva 41 parkirnih mest, od tega dve za invalide in eno za električna vozila s polnilnico. Dodana bo še javna razsvetljava, na mestu, kjer bodo šolarji čakali šolski avtobus, ki bo po načrtih lahko končno tudi krožno obrnil, bo občina zgradila še nadstrešnico. K zmanjšanju prometnega kaosa bo pripomogla tudi razširitev dovozne poti od glavne ceste do šole. Vrednost pogodbenih del, ki se bodo pričela v tem juniju, znaša 314.000€, v celoti jih bo primaknila občina iz proračuna, saj evropskih sredstev na tem področju že nekaj let ni.

Spomnimo, OŠ Slivnica pri Celju, ki je ena večjih šol v občini, se ob prenovi nadeja nove varčne fasade na vseh objektih ter izolacijo podstrešja in strehe same. Obnovili bodo staro kotlovnico in vgradili toplo črpalko, učenci in učitelji pa se veselijo tudi novega stavbnega pohištva. Po podatkih z občine je investicija težka 825.000 €, občinski proračun pa bo razbremenilo slabih 240 evropskih tisočakov iz kohezijskega sklada. Učenci in zaposleni bodo v prenovljene prostore stopili v prihajajočem šolskem letu, tekoče pa zaradi del naj ne bi bilo preveč okrnjeno. (ViP) 

Sorodne novice

Prejeli smo: Otrokom želimo približati kulturo in gledališče

Jure Godler

SPV o več ukrepih na šentjurskih cestah

Jure Godler

Prižgali dobrodelni ogenj za hladne dni

ViP

Župan sprejel zlate maturante

ViP

Šentjurčani slavili občinski praznik

ViP

Po mesecu zatišja težki tovornjaki zopet v Šentjurju

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več