19.1 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Osvobodili še Resevno

Šentjur, 2. 4. 2017 – Člani Športne zveze Šentjur so tokrat že drugo leto organizirali pohod, tek in kolesarjenje na priljubljeno Resevno. Tokrat so se organizatorji bolje organizirali ter dogodek tudi primerno promovirali, kar je bila posledica, da se je na zbirnem mestu pred OŠ Hruševec Šentjur zbrala zelo lepa množica rekreativcev. Po kratkem ogrevanju, ki ga je vodil predsednik Športne zveze Šentjur, Klemen Zdolšek, se je skupina 121 pohodnikov, pod vodstvom gorskega vodnika podala proti vrhu Resevne. Med njimi je bilo veliko družin in otrok, pa tudi starejših pohodnikov.

Uro in pol za njimi pa so prišli na vrsto tisti precej hitrejši od pohodnikov – tekači in kolesarji. Prvih se je na štartu zbralo 21, drugih pa čez 30. Najhitrejši tekači so potrebovali za osvojitev šentjurskega vrha manj kot 25 minut, medtem ko je najhitreši kolesar, ki se je na Resevno peljal po cesti, potreboval malo več kot 22 minut. Na cilju je organizator najhitrejšim po kategorijah podelil priznanja.

Najhitrejši

V kategoriji ženske je v teku do 35 let je zmagala Anja Švegler, nad 35 let pa Marinka Lorber. V moški kategoriji do 35 let je bil najhitrejši Gregor Podlogar, v kategoriji od 36-50 let Jani Senger in nad 50 let Srečko Črep. Najhitrejši tekač na cilju je bil s časom 24:47 Gregor Podlogar.

V kolesarjenju pa je bila najhitrejša v kategoriji do 35 let Tina Masten, v kategoriji nad 35 let pa Andreja Zabukovšek. V moški kategoriji, kjer je bila konkurenca najhujša, je v kategoriji do 35 let zmagal Blaž Lupše, v kategoriji od 35-50 Peter Rožanc in v kategoriji nad 50 let Brane Mernik. Resevno pa je najhitreje osvojil Brane Mernik s časom 21:50. Priznanja je kolesarjem in tekačem razdelil župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. (Jure Godler, foto: Jure Godler, Metka Majcen)

Sorodne novice

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Prehodili 20 km dolgo pot

Jure Godler

Zgodbe o hribih in gorah iz naše okolice

Tjaša Ferlež

Dve šoli na pomlad z novima ravnateljema

ViP

Sončen dan, prijetna družba in čudovita narava na pohodu DU Dramlje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več