18.9 C
Šentjur pri Celju
05/07/2022
sentjur.net

Otroci v vrtcu sešili odejico prijateljstva

Šolsko leto se izteka, počasi se poslavljamo drug od drugega, prav tako pa tudi od odejice prijateljstva, ki nas je spremljala skoraj celotno šolsko leto. V čarobni mesec december je najmlajše otroke enote Šentjur popeljala knjiga Prav posebna noč, v kateri gozdne živali s skupnimi močmi sešijejo odejico. Izhajali smo iz vsebine in se odločili, da k sodelovanju povabimo tudi starše. Pripravili sva blago in pisala za tekstil, kar so otroci odnesli domov. Starši so se na povabilo z veseljem odzvali. V krogu družine so ustvarjali in domišljiji prepustili prosto pot, saj so nastali čudoviti izdelki. Iz vseh kosov sva sešili odejico prijateljstva, ki nas je v adventnem času pričakala pod smrečico.

Odejica nas od takrat vsakodnevno spremlja. Pod njo smo prebirali pravljice in prepevali pesmi. Prepoznavali smo svoje izdelke, na katere so bili otroci zelo ponosni. Odejica nam je služila kot podlaga za igro, z njo smo se pocrkljali, ko nam je bilo hudo. Spoznali smo, da je vsak posameznik pomemben ter da nam lahko uspe marsikaj, kadar smo pripravljeni sodelovati in s skupnimi močmi iz drobnih delčkov sestaviti celoto. (Zapisali Maša Medved in Anja Preložnik)

Sorodne novice

Vrtec Šentjur: Da bo varen vsak nov dan!

Jure Godler

Vrtec Šentjur: Raziskovalci pomladi

Jure Godler

Vrtec Šentjur: Po poteh našega kraja

Jure Godler

Iz vrtca: Mesec marec – mesec družine

Jure Godler

Vrtec Šentjur vabi k vpisu predšolskih otrok

Jure Godler

Vpis v enote Vrtca Šentjur za šolsko leto 2021/2022

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več