31 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Peti Afroditin tek s Štajerskim valom po koroni spet takšen, kot mora biti

Po dveh letih premora zaradi pandemije so se tekači pretekli konec tedna vrnili na Evropsko ploščad v Rogaški Slatini. Peti Afroditin tek, ki ga radijci Štajerskega vala organizirajo v sodelovanju s Kozmetiko Afrodita in ob podpori Občine Rogaška Slatina, je združil okoli 700 tekačev iz vse Slovenije, nekateri pa so se preizkusili tudi na testu hoje.

»Zadovoljni smo z udeležbo, v Rogaško Slatino je prišlo veliko tekačev in tekačic iz vse Slovenije in tudi tokrat smo se skupaj veselili njihovih uspehov, še posebej letos, ko so bili pogoji na progi zaradi vročine res težki. Posebej spodbudno je, da se teka vsako leto udeležijo tekači in tekačice vseh starosti, tudi, na primer, gospa na invalidskem vozičku je bila med njimi, pa najmlajši tekači, ki so tako rekoč šele dobro shodili. Za prihodnost teka se ni bati,” je ob zaključku 5. Afroditinega teka povedala programska direktorica Radia Štajerski val Greta Kokot Rajković.

Da se je Afroditin tek vrnil v Rogaško Slatino, so veseli tudi v Kozmetiki Afrodita: »Super je bilo, kot vedno. To je bil že peti tek in mi se že veselimo naslednjega Afroditinega teka. Z gibanjem vzdržujemo kondicijo, zdravje, pa tudi lepoto. No, malo pa pomagajo tudi naši izdelki, ki smo jih tudi letos vključili v darilne vrečke,« pa je vtise strnil prokurist Kozmetike Afrodita Ivo Mijošek.

Vsako leto pa teče tudi slatinski župan, mag. Branko Kidrič, in tudi tokrat, tako kot vsa leta, na 5 km. Na vprašanje, ali ga mika desetka, je malo v šali odgovoril: »Ostajam kar na petki, upoštevam emšo in kondicijo,« in nadaljeval: »Sicer pa je Občina Rogaška Slatina tudi ponosni partner teka in z veseljem gostimo tekače in tekačice v naši lepi Rogaški Slatini.« 

Zmagovalci

V ženski konkurenci na 5 kilometrov je bila najhitrejša Anja Lončarek, na drugem mestu je bila Nataša Humski, tretja je v cilj pritekla Katarina Borovnik. Med moškimi je na 5 kilometrov slavil Andrej Debelak, drugi je bil Dejan Preindl, tretji pa Rok Godler.

Progo, dolgo 10 kilometrov, je med ženskami najhitreje pretekla Natalija Mašera, drugo mesto je osvojila Andreja Gorčan, tretje pa Jasna Eržen. Natalijo Mašera smo po zaključku teka povabili v naš mobilni studio v Avtodomu Ilusion GT Mobil, kjer je povedala: »Štirikrat sem že tekla na Afroditinem teku, trikrat sem bila na stopničkah. Tek v domačem kraju je sicer kar velik pritisk, vsi nekaj pričakujejo. Je pa kar težko in konkurenca je huda. Ampak s podporo družine je laže, teče tudi oče, partner, pa hči Ula.«

Med moškimi je v teku na 10 kilometrov slavil Vito Kunstek, drugi je bil Martin Ocepek, tretji pa Gregor Durič. S kakšnimi besedami je Vito Kunstek iz Poljčan pospremil svojo zmago? »Trikrat sem tekel in trikrat zmagal, to je bil nekako tudi cilj, tri zaporedoma se mi zdi ena taka lepa številka. Sem vesel, da se je tek vrnil in jaz sem se vrnil z njim. Trasa ni najlažja, pa tudi vreme je bilo danes kar zahtevno, vroče. Za regeneracijo se bo zdajle odlično prileglo hladno pivo, malo bomo proslavili z najbližjimi.«

Najhitrejši trije v vsaki disciplini so prejeli pokale Steklarne Rogaška, razvajanje  v salonih Kozmetike Afrodita ter darila nekaterih drugih pokroviteljev, prvouvrščeni pa tudi vikend paket v Atlantida Boutique hotelu v Rogaški Slatini.

Kljub temu, da je bil del teka tekmovalno obarvan, pa organizatorji niso pozabili na zabavo. Zaplesali so plesalci KUŠ Ni Me, razdeljenih je bilo kar nekaj lepih nagrad, med njimi tudi izlet na otok Lastovo s TA Relax, že tako vroč oder pa je še dodatno ogrel Domen Kumer, ki je zapel tudi z odlično razpoloženimi tekačicami. (Štajerski val)

Sorodne novice

Teklo je več kot 1100 udeležencev iz vse Slovenije

Jure Godler

Iskra leta je postala izjava o celiakiji

Jure Godler

Memorialni balinarski turnir Rudija Poša

Jure Godler

Večer s prijatelji – 36. Štajerski valček odzvenel v Podčetrtku

Jure Godler

Na Afroditinem teku tudi pohod in vozičkanje

Jure Godler

Štajerski val v rojstnem kraju proslavil 70 let

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več