3.2 C
Šentjur pri Celju
01/12/2022
sentjur.net

Pevske vaje zaključili ob zvoku siren

Paridol, 29. 10. 2022 – Slivniški gasilci so v soboto odhiteli na intervencijo v Paridol, kjer so se za vaje tamkajšnjega pevskega društva spreobrnile v vse druga kot pa sproščene pevske vaje. »Popoldan smo začeli vaje pevskega društva Paridolske korenine. Na objektu je potekalo vzdrževanje zgornjega nadstropja. Pri polnjenju baterij, se je vžgala baterija in polnilec, požar se je razširil na ostrešje, ki je zagorelo. Med vajami smo požar opazili prisotni na vajah, ki smo nemudoma zapustili objekt in o nesreči obvestili ReCO Celje.« Pripoveduje eden od domačih pevcev.

Vaja dela mojstra

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Slivnica pri Celju so nemudoma prihiteli na pomoč, pridobili informacije in od zbranih ugotovili da je v objektu pogrešana oseba. Goreč objekt so pregledali in naposled le našli pogrešano osebo, ki so ji nudili tudi primerno oskrbo. Zgoraj naveden scenarij je bil le izhodiščna točka, da gasilci PGD Slivnica pri Celju preizkusijo svoje znanje, mlajši gasilci pridobijo kakšno dodatno izkušnjo, vsi skupaj pa preizkusijo izpravnost gasilske opreme ob morebitnem resnem posredovanju. Vajo je ob mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti pripravil Matic Iskra. So pa slivniški gasilci ob mesecu oktobru obiskali tudi bližnjo enoto vrtca, kjer so otrokom pokazali gasilsko opremo in jim na poučen način predstavili njihovo delo. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Električen skiro je povzročil požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Zagorelo v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Zagorela je sončna elektrarna

Jure Godler

Lep izkupiček za planinske gasilce

Tjaša Ferlež

Na pomoč na Kras tudi gasilci iz šentjurske zveze

Tjaša Ferlež

Znova velika požarna ogroženost

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več