22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Pevske vaje zaključili ob zvoku siren

Paridol, 29. 10. 2022 – Slivniški gasilci so v soboto odhiteli na intervencijo v Paridol, kjer so se za vaje tamkajšnjega pevskega društva spreobrnile v vse druga kot pa sproščene pevske vaje. »Popoldan smo začeli vaje pevskega društva Paridolske korenine. Na objektu je potekalo vzdrževanje zgornjega nadstropja. Pri polnjenju baterij, se je vžgala baterija in polnilec, požar se je razširil na ostrešje, ki je zagorelo. Med vajami smo požar opazili prisotni na vajah, ki smo nemudoma zapustili objekt in o nesreči obvestili ReCO Celje.« Pripoveduje eden od domačih pevcev.

Vaja dela mojstra

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Slivnica pri Celju so nemudoma prihiteli na pomoč, pridobili informacije in od zbranih ugotovili da je v objektu pogrešana oseba. Goreč objekt so pregledali in naposled le našli pogrešano osebo, ki so ji nudili tudi primerno oskrbo. Zgoraj naveden scenarij je bil le izhodiščna točka, da gasilci PGD Slivnica pri Celju preizkusijo svoje znanje, mlajši gasilci pridobijo kakšno dodatno izkušnjo, vsi skupaj pa preizkusijo izpravnost gasilske opreme ob morebitnem resnem posredovanju. Vajo je ob mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti pripravil Matic Iskra. So pa slivniški gasilci ob mesecu oktobru obiskali tudi bližnjo enoto vrtca, kjer so otrokom pokazali gasilsko opremo in jim na poučen način predstavili njihovo delo. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Sirene, helikopter in več poškodovanih na železniški postaji na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Zagorelo na motorju dozirnega polža za sekance

Tjaša Ferlež

Kurenti vdrli na gasilski občni zbor

ViP

Zaradi vročega pepela zagorelo listje

Jure Godler

Požar uničil novogradnjo v Dobrini

Tjaša Ferlež

Delovna nesreča in zahtevno reševanje

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več