25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

PGD Dobje: Humanitarnost pokazali s prostovoljnimi deli

Dobje, 29. 2. 2020 – Gasilci in gasilke Prostovoljnega gasilskega društva Dobje, so v soboto izvedli svoj 44. redni letni občni zbor. Po uvodnem pozdravu je svoje mesto zasedlo delovno predsedstvo, kateremu je predsedoval Benjamin Volasko. Poročila o delu PGD Dobje je začel predsednik društva Branko Uduč. V aprilu in maju so postavili mlaj, izpeljali pohod v Virštanj, katerega se je udeležilo okoli 70 pohodnikov in imeli Florjanovo mašo.

Ob pripravah na tekmovanja so se pripravljali tudi na njihovo največjo prireditev Gasilska noč, ki je bila tudi lani izvedena v dveh delih. Ena iz med večjih prireditev je bila tudi zlata maša župnika Janeza, katere se je udeležilo okoli 500 ljudi. V ta namen so gasilci postavili šotor in ljudi na koncu tudi pogostili. Svojo humanitarnost so gasilci pokazali tudi z drugimi prostovoljnimi deli, saj so v preteklem letu svojim članom pomagali pri sekanju drv.

Nesreča nikoli ne počiva

S poročili je nadaljeval poveljnik Franci Leskovšek. Gasilci so v preteklem letu imeli le 3 intervencije, ampak ker nesreča nikoli ne počiva, so vedno pripravljeni na posredovanje in pomoč. Pripravili so dan odprtih vrat in opravili preventivne preglede gasilskih aparatov za občane. Skozi celo leto so skrbeli za čistočo gasilske opreme. »Želimo si, da se tehničnih dni udeleži čim več naših članov, saj to ni le čiščenje, ampak tudi izobraževanje in spoznavanje naše tehnike,« je za konec dodal Leskovšek.

Svoje poročilo so predstavile tudi članice. V njihovem imenu ga je prebrala Helena Volasko. Članice so sodelovale na vseh prireditvah, dogodkih, delovnih akcijah in izletih. S svojimi spretnimi rokami so pomagale splesti venec za mlaj, udeležile so se strokovne ekskurzije ter bile mentorice mladinskim ekipam, s katerimi so dosegale tudi dobre rezultate.

V Dobju veliko časa in truda vložijo v pripravo gasilske mladine za na tekmovanja. V društvo je tako vključena polovica učencev Osnovne šole Dobje. Mladi gasilci radi obiskujejo gasilske vaje, ki se v društvu začnejo že kmalu v začetku leta. Tekom leta mladinske in pionirske ekipe dosegajo odlične rezultate, zato mladino v poletnih mesecih v zahvalo in motivacijo peljejo na nagradno kopanje v Aqualuno – Terme Olimia.

Nova članica in priznanja

V letošnjem letu se je društvu pridružila tudi nova članica Lidija Čadej, ki je na občnem zboru prebrala izjavo in tako postala uradna članica društva. Društvo pa je podelilo tudi priznanja svojim aktivnim članom. Priznanja so tako prejeli Eva Jeran, Matjaž Cesar, Sandi Romih, Maja Hoče, Boštjan Zalokar, Lan Leskovšek, Nives Kovačič, Eva Kovačič, Žan Koprivc, Manca Kolman, Lara Bezgovšek, Bojan Perc, Branko Uduč, Edi Kovačič, Ivan Tovornik, Benjamin Volasko, Gorazd Hodej,  Dejan Plahuta, Tadej Pušnik, Tadej Salober in Darko Gračner.

Za konec so sledili pozdravi gostov. Spregovoril je župan občine Dobje Franc Leskovšek, ki je tudi sam član PGD Dobje. V imenu gasilske zveze Šentjur je zbrane nagovoril poveljnik Gasilske zveze Šentjur Martin Cmok. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Vedno pripravljeni, da priskočijo na pomoč

Jure Godler

PGD Kalobje: Mladi so pravi ponos našega društva

Jure Godler

Gasilci so kolesje družabnega dogajanja na Prevorju

Jure Godler

Zborovali gasilci PGD Slivnica pri Celju

Jure Godler

Pred PGD Loka pri Žusmu je jubilejno leto

Tjaša Ferlež

V društvu deluje kar 36 programov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več