-0.1 C
Šentjur pri Celju
02/03/2021
sentjur.net

PGD Dolga Gora: Kjer je volja, tam je pot

Dolga Gora, 4. 1. 2019 – Kot tradicionalno so tudi letos dolgogorski gasilci prvo soboto v začetku novega leta uradno pričeli s sezono občnih zborov prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Šentjur. Po uvodnem pozdravu predsednika društva Rajka Kundiha je svoje mesto zasedlo delovno predsedstvo. Sledila so poročila, najprej je svojega prebral sam predsednik. Da društvo med letom ni počivalo, je dobro razvidno iz nazornega poročila, saj so gasilci vsak mesec aktivno sodelovali ali pa pripomogli k organizaciji kašnega dogodka ali prireditve.

Lani v mesecu maju so tako prvič v Dolgi Gori organizirali orientacijo Gasilske mladine GZ Šentjur. »V januarju smo organizirali izobraževanje za prvo pomoč ob srčnem zastoju in pravilno uporabo defibrilatorja. Organizirali smo že tradicionalni pohod ob dnevu žena, v začetku meseca maja smo postavili smreko in se podružili ob kresu. Jeseni smo kljub dežju organizirali tradicionalni oktoberfest, ki je bil nadvse uspešen. Ob oktobru – mesecu požarne varnosti – smo pripravili vajo in sodelovanli še na drugih vajah ter postorili nekatere reči znotraj gasilskega doma. Konec leta smo naše krajane obiskali z gasilskimi koledarji …«  Slednjemu je sledilo tudi poveljniško poročilo, ki ga je podal poveljnik Peter Podkrižnik.

Priznanja

Na občnem zboru so podelili tudi priznanja. Dobitniki priznanj so Albin Dobnik, Franc Arzenak, Eva Javornik, Lara Dobnik, Emica Arzenak, Tilen Potočnik, Marko Arzenak, Ivan Kundih, Ivanka Smole, Boštjan Grajh. Občnega zbora so se udeležili tudi predstavniki gasilske zveze Šentjur, med njimi tudi sam predsednik Aleš Guzej, župan mag. Marko Diaci in podžupanja Silva Koželj. Dolgogorski gasilci so na občni zbor povabili tudi druga sosednja in pobratena gasilska društva. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Ko zazvoni klic na pomoč, ne razmišljaš o virusu

Tjaša Ferlež

Začetek leta s Petrolovo donacijo

Jure Godler

Gasilska zveza Šentjur: Z optimizmom v leto 2021

Jure Godler

Nameni dohodnino svojemu gasilskemu društvu

Tjaša Ferlež

Šentjurski gasilci znova delali galamo

Jure Godler

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo na stvareh v neurju s poplavami med 3. in 6. avgustom 2020

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več