25.7 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

PGD Dramlje: Sprejetost v kraju jim veliko pomeni

Dramlje, 1. 2. 2020 – V soboto so se na rednem letnem občnem zboru zbrali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dramlje. Po uvodnem pozdravu predsednika Janka Rupnika in uradni otvoritvi občnega zbora je svoja mesta zasedlo delovno predsedstvo, kateremu je predsedoval Janez Kačičnik. Kačičnik je kot prvemu besedo zopet predal predsedniku društva, ki je podal izčrpno poročilo o delo gasilskega društva v minulem letu.

Društvo je bilo aktivno na vseh področjih. Redno so se izobraževali, pripravili so taktično vajo, sodelovali na nenapovedani vaji Gasilske zveze Šentjur, ki je potekala na kmetiji Korenjak v Dramljah. V začetku meseca maja so na star tradicionalen način s piklji in žavbami postavili mlaj ter skupaj z župnikom Nikom Krajncem organizirali sveto mašo za žive in rajne gasilce. Ob tej priložnosti je drameljski župnik gasilcem v trajno last podaril kipec sv. Florjana, katerega so bili gasilci nadvse zelo veseli.

Prvo soboto v mesecu juniju so gasilci pripravili zabavno prireditev z gasilskim tekmovanjem. V okviru tega dogodka je bila izpeljana tudi otvoritev odseka dela ceste čez center krajevne skupnosti Dramlje. V decembrskem času je otroke v gasilskem domu obiskal tudi Dedek Mraz. Otroci so tako sami izdelali okraske iz slanega testa ter z njimi okrasili božično jelko. Poleg risanja risbic in peke okraskov so spekli tudi pice ter tako lažje počakali na prihod dobrega moža. V začetku leta so si zadali kar nekaj ciljev, ki so jih v preteklem letu uspešno realizirali in poleg zastavljenih morda uresničili še kakšnega več. Kot je za konec poudaril Rupnik, je gasilcem v veliko veselje, da se počutijo dobrodošle in sprejete v domovih njihovih krajanov, ko jih obiščejo.

Organizirali kviz mladine

Pestro je bilo tudi delo na operativnem področju, katerega je predstavil poveljnik društva Franc Zdolšek. V lanskem letu so zabeležili kar 13 intervencij, tu pa gre poudariti, da so gasilci poleg gašenja največkrat na pomoč priskočili reševalcem pri prenosu obolelih oseb. V mesecu marcu je v prostorih PGD Dramlje potekal tudi kviz gasilske mladine, ki je bil do sedaj najštevilčnejši, v njem pa je sodelovalo 38 ekip iz devetih društev.

Beseda je v nadaljevanju nanesla tudi na cilje, ki si jih je gasilsko društvo zastavilo za tekoče leto 2020. Člani se bodo še naprej izobraževali in pripravljali na tekmovanja, prav tako bodo tudi letos organizirali zabavno prireditev s tekmovanjem, sodelovali pri skupni nabavi sredstev in se še naprej udeleževali gasilskih vaj znotraj zveze. Posebej pa se bodo trudili, da bodo v letošnjem letu pričeli z izgradnjo drugega dela prizidka h gasilskemu domu.

Priznanja

Na občnem zboru so podelili tudi priznanja in odlikovanja. Dobitniki priznanj so Branko Bobnar, Andrej Golčman, Manca Bračun, Urban Gorenak, David Rupnik, Urška Gorenak, Klemen Gorenak, Marija Jazbec Križnik, Franc Zdolšek, Franc Križnik,  Lidija Novak in Ivan Korenjak.  Med drugim je potrebno omeniti tudi to, da je društvo postalo bogatejše za tri nove člane, ki so Jure Leskovšek, Tjaša Frece in Boris Rojc.

Za konec so sledili pozdravi in besede gostov. V imenu Gasilske zveze Šentjur je zbrane nagovoril poveljnik Martin CmokPrav tako so spregovorili tudi člani lovske družine Dramlje, člani planinskega društva Dramlje, gostje iz PGD Ljubečna, PGD Vojnik in PGD Žiče. Spregovoril je tudi domači Župnik Niko Krajnc in na koncu še župan občine Šentjur Marko Diaci. Po koncu uradnega dela so sproščeno nadaljevali skupno druženje ob dobri hrani in pijači.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Mlaji in budnice v pozdrav 1. maju

Tjaša Ferlež

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Tjaša Ferlež

PGD Dramlje: Dokončali so gradnjo tretje garaže

Tjaša Ferlež

V naslednjem desetletju kar dva gasilska domova

Jure Godler

Gasilska zveza Šentjur: Uspešno opravili tečaj IDA

Tjaša Ferlež

PGD Kalobje: Uspelo jim je prenoviti strop društvene dvorane

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več