3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

PGD Lokarje: Zborovali mladi gasilci

Lokarje, 10.3. 2020 – PGD Lokarje aktivno deluje tudi na mladinskem področju. Znotraj društva mladinsko komisijo sestavlja sedem mentorjev. Ti so se v začetku meseca februarja sestali, ocenili preteklo leto in si zastavili cilje za letošnje leto. Mladinske ekipe PGD Lokarje vsako leto sestavlja med 30 in 40 otrok. V petek, 21. februarja, so v gasilskem društvu organizirali občni zbor mladih, katerega se je udeležilo 25 otrok. Občni zbor je vodil predsednik mladinske komisije David Tiselj.

Druženje in sladkanje

Sledilo je poročilo komisije za delo z mladino v letu 2019. Lokarska mladina se je lani v začetku leta sestala na tradicionalnem občnem zboru mladih, kjer so zaključili preteklo leto ter postavili cilje tekočemu letu. Preteklo leto so se v mesecu marcu odpravili na izlet v Ljubljano, kjer so si ogledali prostore in poligon na gasilski šoli na Igu ter si na zabaven način ogledali še Ljubljanski grad. Izlet je bil dobra motivacija za delo in tekmovanja mladine.

Mladi gasilci pa niso počivali niti med poletnimi počitnicami, saj so nekaj časa skupaj preživeli v gasilskem domu. Z vodnimi in zabavnimi igrami so si krajšali počitniški dan, za konec pa se navadno posladkali še s palačinkami. Prav tako so se vključevali v različne aktivnosti društva, s čimer bodo nadaljevali tudi naprej.

Postavili cilje za naprej

Zastavili so si tudi cilje in načrte za leto 2020, katerim bodo sledili. Na občnem zboru so podelili tudi priznanja pionirski ekipi, ki je skozi celo leto pridno trenirala in v društvo prinesla odlične rezultate. Na občinskem tekmovanju je osvojila 1. mesto in se tako uvrstila na regijsko tekmovanje. Skozi vse leto je ekipa pridno tekmovala v pokalnem tekmovanju celjske regije, na katerem je v skupnem seštevku osvojila 6. mesto.

V orientaciji na občinski ravni je osvojila odlično drugo mesto. Priznanja sta ekipi podelila mentorica Breda Županc in predsednik društva Andrej Županc.  V zaključnem govoru sta se predsednik Andrej Županc in poveljnik Klemen Korenjak najmlajšim zahvalila in čestitala za trud in delo v preteklem letu in namenila spodbudne in motivacijske besede za nadaljnje delo mladih v gasilskem društvu.  Po koncu uradnega dela občnega zbora so si privoščili pogostitev s picami in drugimi sladkimi dobrotami ter se ob tem veselo družili.

»Kot predstavnik in predsednik komisije za delo z mladino v PGD Lokarje bi se javno rad zahvalil vsem, ki ste nam omogočili obnovo opreme in ovir za mladinsko tekmovalno progo. V vodstvu društva in komisiji za mladino si bomo tudi v prihodnje prizadevali za dobro in učinkovito delo z našo mladino. Zahvaljujem se tudi vsem staršem za zaupanje svojih otrok,« je za konec dodal predsednik komisije za delo z mladino v PGD Lokarje David Tiselj. (Tjaša Ferlež, Foto: PGD Lokarje)

Sorodne novice

Reševali so tudi s pomočjo lestve in koritastih nosil

Tjaša Ferlež

V PGD Lokarje obeležili 120-letnico delovanja

Tjaša Ferlež

PGD Kalobje: Uspelo jim je prenoviti strop društvene dvorane

Tjaša Ferlež

PGD Lokarje: Zakorakali v 121. leto delovanja

Tjaša Ferlež

Ko zazvoni klic na pomoč, ne razmišljaš o virusu

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Prenovljeno vozilo GVC 16/25 v PGD Lokarje

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več